Съдебните дела за сексуално насилие против покойния Майкъл Джексън се възобновяват

Двама от обвиняващите Майкъл Джексън в сексуално насилие все пак ще имат шанса си в съдебната зала… Колкото и абсурдно да звучи и макар че Майкъл Джексън отдавна е мъртъв – калифорнийски съд току-що разчисти пътя за придвижването на делата им.

В решение от петък Калифорнийският апелативен съд възобнови две дела срещу продуцентската компания на Краля на попа… едното от Джеймс Сейфчък , а другото от Уейд Робсън , които и двамата обвиняват Майкъл, че ги е малтретирал в продължение на много години, когато са били деца.

Спомнете си… Сейфчък и Робсън съдеха корпорацията на Майкъл, MJJ Productions, но исковете им бяха отхвърлени през 2021 г. от съдия от Върховния съд на окръг Лос Анджелис, който установи, че компанията няма правно задължение да защитава Сейфчък, Робсън или някой друг от MJ, защото нямаше възможност да го контролира.

Сега по-висш съд може да се противопостави… което означава, че случаите на Сейфчък и Робсън ще бъдат върнати обратно в първоинстанционния съд.

майкъл джаксън уейд робсън

TMZ разкри историята, същият апелативен съд издаде предварителното решение за случая на Робсън още през юни … сега това решение е окончателно и Safechuck е в същата лодка.

В случая на Робсън се твърди, че MJ го е малтретирал в ранчото Neverland, когато Робсън е бил на възраст между 7 и 14 години.

майкъл джаксън уейд робсо

Междувременно Safechuck твърди, че е бил само на 10 години, когато е срещнал Майкъл на снимачната площадка на реклама на Pepsi… и той твърди, че MJ в крайна сметка започнал да го води в спалнята за сексуални срещи, които продължили повече от четири години.

Обвинителите на Майкъл, които и двамата се появиха във филма на HBO от 2019 г. „Напускане на Невърленд“, твърдят, че корпорациите на MJ не са успели да ги защитят от предполагаемото насилие от страна на MJ.

Сега изглежда, че обвиненията срещу Майкъл и неговите компании отново ще бъдат в центъра на вниманието в съдебната зала.