Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

2 години затвор за Софи Маринова (ВИДЕО+СНИМКИ)

2 години затвор грозят поп-филк певицата Софи Маринова, защото се покатери върху защитения обект Каменни гъби край Кърджали

„Не се е качила на Каменните гъби. Природният феномен е на три метри от пътя. Минахме, видях, че е страхотно място и реших там да снимам клипа. Тя се снима на камък, който е край една от гъбите.“

„Там имаше много хора, които се снимаха и тичаха малки деца наоколо“, това заяви в сутрешния блок на bTV режисьорът Люси Иларионов по повод скандалния клип на изпълнителката София Маринова.

„Не знаех, че е природен феномен. Нямаше табели, които да го оказват“, каза още той по повод нападките, че изпълнителката е нанесла щети на Каменните гъби, където снима клипа си.

Според чл. 278 от Наказателния кодекс (НК), засягащ обругаването и повреждането на природни защитени обекти.

Причината ромската перла да се метне върху скалните масиви бе най-новият й клип „Мили, мили“, в който участие взима и партньорът й Гринго. Той от своя страна също е заснет да ходи по каменните масиви.

„Който унищожи или повреди защитен природен обект и с това причини вреда, се наказва с лишаване от свобода до две години или с поправителен труд“, гласи ал. 1 от НК.

Според кодекса, ако не са причинени значителни вреди, но има такива, лицето може да бъде глобено с 20 хил. лв. Местни хора са категорични, че Скалните гъби се рушат по всяко време на годината, а катеренето по тях със сигурност ги съсипва.

Природният феномен е защитен от 1974 г., а значителна човешка намеса може да застраши животински видове като орел змияр, египетски лешояд и испанско каменарче.

Тома Биков, който също бе в сутрешния блок на bTV поясни, че камъкът, върху който се е качил Софи Маринова, всъщност е една от гъбите, която е била взривена преди около 20 години от иманяри, които са търсили злато в нея. Той все пак поясни, че увреждане от страна на изпълнителката няма.

Коментари
Зареждане...