Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

4 типа телесни мазнини: Кой е вашият и как да се преборите с излишните килца!

В зависимост от това колко грижи полагате за здравето си, тялото ви приема различна форма. Влияние оказват различни фактори като: какво, кога и колко често се храните.

При някои излишните мазнини може да се натрупат в корема, при други в „любовните дръжки“, при трети в бедрата и/или ханша и т. н.

Вижте как изглеждат 4-те различни форми на тялото и защо мазнината се складира точно на тези места.

Тип голям стрес

Под постоянно напрежение ли сте? Това е лошо не само за психиката, но и за тялото ви. Стресът означава, че в организма се трупа повече кортизол, който се превръща във висцерална мастна тъкан и се събира около стомаха.

За да се отървете от нея, е хубаво да започнете да практикувате по-спокойни активности като медитация, йога, както и да повишите хормоните на щастие в тялото (разходки на слънце, спорт, слушане на хубава музика, оргазми и т. н.).

Тип любители на захарни изделия

Обичате захарни изделия? Не ви виним. Когато приемате повечко захар обаче, тялото ви реагира като произвежда повече инсулин. Това води до образуване на любовни дръжки и мастна тъкан в областта на таза.

За да се отървете от мазнините в тази област, хапвайте ароматни подправки, лишени от захари като чесън, риган и канела. Освен това фокусирайте упражненията си върху стомаха, залагайки на планкове и различните видове коремни преси.

Тип висок естроген

Ако трупате тегло върху дупето и имате болезнен ПМС, вероятно имате високи нива на естроген. Това може да се контролира, ако хапвате повече зеленчуци, богати на фитохимикали, като например броколи. Заложете на клекове със събрани и раздалечени крака.

Тип нисък тестостерон

Ако ръцете ви са по-отпуснати и ви е трудно да стегнете бицепсите, вероятно имате ниски нива на тестостерон. За разлика от други „несъвършенства“, причинени от излишък на хормони, това е вследствие на недостиг на такива.

За да коригирате проблема, приемайте повече витамин D в режима си на хранене чрез храни като гъбите и мазните риби. При вегетарианците естествените източници са ограничени, затова те може да си набавят този витамин и чрез добавки. При тренировки наблягайте на силовите такива и се фокусирайте върху ръцете.

Източник:tialoto.bg

Коментари
Зареждане...