Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

5 неща, които не знаете за пениса

Често мъжете наричат пениса си с различни имена, но независимо какъв прякор му сложат, това няма да промени функцията му.

Истината е, че освен най-удивителната си задача – да създава поколение, този орган има още интересни неща, за които вероятно не сте подозирали.

Предлагаме ви да научите 5 интересни факти за пениса.

Пенисът е древен. Само в случай, че се чудите, най-старият пенис е на 425 милиона години, а вкаменелостите му принадлежат на артропод, наречен Colymbosathon ecplecticos, което означава „удивителен плувец с голям пенис“ на гръцки език.

1. Първата ерекция

Пенисите се раждат готови. Често е бебетата да напуснат матката с ерекция. Дори преди момента на раждане, ултразвуковите сканирания понякога показват плод с напълно оформена ерекция.

Според проучване от 1991 г. ерекцията на плода се появява най-често по време на случаен сън (REM) сън. И тя може да се случи няколко пъти на час. Никой не е съвсем сигурен защо, но може би това е начинът, по който тялото тества нещата и да ги поддържа.

2. Пенисът е два пъти по-дълъг, отколкото мислите

Много хора могат да се утешат с този факт: пенисите са по-дълги, отколкото изглеждат. Всъщност около половината от цялата му дължина е в тялото.

3. Една последна ерекция

Установихме, че може да се получи ерекция в утробата и по време на сън, но това може би е още по-изненадващо: ерекцията на смъртта. Също така се нарича ангелска похот или терминална ерекция, това се случва в моментите след смъртта.

Най-често това се случва при мъже, които са починали от обесване; учените вярват, че това може да се дължи на сигнал до церебелеца. Той се получава обаче и при смърт от рана от огнестрелно оръжие в главата, увреждане на големи кръвоносни съдове и отравяне.

4. Можете да счупите пениса

Макар да сме сигурни, че няма кости в пениса, то също може да бъде счупен. Най-често това се случва по време на интензивен секс, въпреки че има случаи и на мъже, които са паднали от леглото с ерекция.

Фрактурата на пениса, както е известно, всъщност представлява разкъсване на влакнестия покрив на кавернозните корпуси, което е тъканта, която става изправена, когато се насити с кръв.

Моментът на фрактурата е съпроводен от шумолящ звук, силна болка, подуване и – неочаквано – приветливост.

За щастие това не се случва много често и ако се лекува бързо, пълната функция може да бъде възстановена. Внимание, ако това се случи с вас, не позволявайте на смущението да ви накара да се забавите. Отидете на лекар възможно най-скоро.

В проучване, изследващо 42 случая на фрактура на пениса, най-опасната поза е определена „жената отгоре“.

5. Без мозъка

Повечето мъже имат много малък контрол точно кога да еякулират. Това е отчасти защото не включва мозъка. Сигналът за еякулация идва от гръбначния генератор на еякулацията. Този регион в гръбначния мозък координира необходимите функции.

Разбира се, мозъкът има някакъв принос в тези неща – мисленето за нещо друго е добре известен начин за забавяне на събитието, но гайките и болтовете на цялата операция са именно в гръбнака.

Източник: zdrave.to

Коментари
Зареждане...