5 ползи от мастурбацията (Препоръчано от лекари!)

Повечето мъже с гордост признават, че често мастурбират и гледат порно.

Жените обаче все още смятат темата за табу и рядко си признават. Някои не просто отказват да говорят за самозадоволяване, но дори отказват да го практикуват. А това е единствено в тяхна вреда. Дори лекарите изтъкват предимствата на мастурбирането и го препоръчват по следните причини:

Предпазва от рак

Австралийско изследване посочва, че мъжете, които еякулират редовно, са 5 пъти по-малко застрашени от рак на простата от останалите. Това се дължи на факта, че със семенната течност излизат и някои токсини от тялото.

Подсилва имунитета

Когато мастурбирате, хормонът на стреса кортизол се мести нагоре в тялото, което води до намаляване на стреса и повишаване на имунната система.

Подобрява настроението

При оргазъм в кръвта се освобождават допамин и окситоцин (хормони на щастието и задоволството), които ще ви накарат да се почувствате невероятно.

Самозадоволяването намалява болката

Ако страдате от мигрена или менструални болки, мастурбирането е добър начин да притъпите главоболието. Отново причината се крие в хормони, които при оргазъм действат като силно обезболяващо.

Помага да опознаете тялото си

Самозадоволяването ще ви помогне да опознаете тялото си по най-добрия начин. Това пък ще ви направи по-уверени в секса и ще ви помогне да му се наслаждавате повече, когато го практикувате с партньор.