5-те ретроградни планети, които винаги ни попречват на плановете! Ето как различните периоди влияят на съдбата ни!

Според астрологията, всяка трудност и неуспех, които имаме, са продиктувани от ретроградните планети.

Ако в момента преминавате през най-тежките моменти за тази година, то вашият зодиакален знак е попаднал под негативното влияние на Юпитер, Сатурн, Плутон, Нептун и Марс.

Когато една планета е ретроградна, тя намалява скоростта си спрямо Земята и създава илюзията, че се движи назад. Ретроградният Меркурий оказва най-голямо влияние върху живота ни, но в момента други пет планети са виновни за несполуките ни.

Юпитер

Ретроградността на планетата стартира на 8 март в знака Скорпион и ще приключи на 10 юли. Юпитер е планетата на разширяване на кръгозора, на откровението и прозрението, но през този период хората трудно ще излязат от зоната си на комфорт. Те ще поставят невидими бариери и няма да започват нови начинания, защото се страхуват от неизвестното.

Сатурн

Сатурн се свързва с ограничения, авторитет и карма. Когато тази планета е ретроградна, тя подтиква  хората към дисциплина и поемане на отговорност. Този период започна от 18 април (в знака Козирог) и ще продължи до 06 септември. През това време хората трябва да помислят от какво се нуждаят и да начертаят план как да го постигнат.

Плутон

Често ни се казва, че не трябва да показваме истинското си аз и да не разкриваме чувствата си. Ретроградният Плутон започна на 22 април, в знака Козирог и ще продължи до 01 септември. Планетата се свързва с трансформации и загуба на ценности. През този период много хора ще се променят и покажат лошите си страни.

Нептун

Лесно е да избягаме от проблемите като ги игнорираме или живеем в света на фантазиите. За някои зодии това не е проблем, защото те вярват в мистиката, тайните, сънищата и желанията, които се сбъдват.

След като Нептун стана ретрограден в Риби (18 юни), на много от хората им се наложи да загърбят илюзиите и погледнат в действителността. Въпреки хаоса и трудностите, които ще срещнат част от зодиите, планетата ще им помогне да подредят приоритетите си и се избавят от негативните хора.

Марс

Планетата е ретроградна във Водолей от 26 юни до 27 август. Известна е с това, че движи всеки наш ход. Тя има власт над чувствата, емоциите и действията ни. Докато този период не приключи, повечето от нас ще бъдат раздразнителни, импулсивни и дори агресивни в някои случаи. Не е изключено да се съмняваме в околните и трудно да се доверяваме.

Мотивацията на хората отслабва, те трудно се концентрират и изпълняват задълженията си. Астролозите съветват да не започваме нови начинания до края на август, да не подписваме важни договори и ако е възможно – да не се подлагаме на по-сериозни интервенции.