Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

6 трика за борба с ревността

Колкото и прекрасни и спокойни да са отношенията с партньора ви, понякога ревността може да създаде огромни главоблъсканици и да ви извади от равновесие.

Тя се появява изведнъж, понякога без причина, понякога със, но винаги носи след себе си драма и несигурност във връзките.

Ето 6-те златни правила, които ще помогнат да се преборите с този неприятел ревността.

6 златни трика да се преборим с ревността

1. Бъдете по-уверени във себе си и вярвайте в партньора си

Най-важното е да си имате доверие и да се цените. Това са взаимни чувства, които и двамата партньори трябва да споделят. Вие трябва да обичате, уважавате и цените себе си, но също толкова и него, защото така ще постигнете стабилни отношения.

2. Бъдете искрени

Колкото по-малко имате да криете от партньора си толкова по-добре. По-хубаво е да можете да му споделите всичко, въпреки страховете си, отколкото да го скриете. Доверието, което ще изградите по между си, ще бъде основен принцип във връзката ви, а и основно то ще побеждава проявите на ревност.

3. От време на време погледнете на връзката си отстрани

Сякаш не вие сте в тези отношения, а те се случват пред вас. Това е много ценно, за да си дадете реална представа какво се случва в любовния ви живот и дали има сериозен проблем или всичко е само във вашата глава.

4. Разберете кои са причините за ревността и ги отстранете

Независимо дали вие или партньорът ви ревнува, поговорете и изяснете ситуацията. Опитайте се да премахнете всичко, което ви кара да се ревнувате, за да избегнете проблемите.

5. Не реагирайте първосигнално

Когато изпитате ревност или несигурност, първо помислете и оценете трезво ситуацията, вместо да правите от мухата слон. Възможно е само да си внушавате.

6. Грижете се повече за себе си и за партньора си

Когато се стараете повече за връзката си и влагате усилия в името на любовта, това се връща към вас с много положителни чувства и емоции/ Най-важното – вие самата ще се чувствате по-уверена и щастлива.

Коментари
Зареждане...