Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

6 знака, че сте бременна в 4-тата седмица без дори да подозирате!

Woman looking at pregnancy test

Първите 4 седмици от бременността, бебето е само на около 1,98 мм. На този етап, тестът за бременност може или не може да покаже положителен резултат в зависимост от нивото на ЧХГ хормон в кръвта.

Много симптоми на този етап, са подобни на тези  по време на месечен цикъл, като чувствителност на гърдите и спазми, и могат да включват по-ниски болки в гърба и главоболие.

Ако правите опит да забременеете, вероятно вече сте си взели тест за бременност и чакате за първия пропуснат ден от менструацията, за да го направите.

Може да мислите, че сте наскоро пристъпила в бременността на 2 седмици, всъщност, вие сте бременна във 4тата седмица.

 

Бременността се брои от първия ден на последния нормален цикъл. Въпреки това, развитието на плода не започва, до зачеването, която за повечето жени е около 2 седмици след техния менструален цикъл. Този стандартен протокол е стандартен, защото може да бъде много трудно да се разбере точно, кога зачеването действително е настъпило.

Не очаквайте да почувствате нещо още когато бебето ви е много малко. Измерено около 1,98 мм, плодът ще бъде не по-голям от семе мак.

Ще покаже ли положителен резултат теста за бременност през 4-тата седмица?

Първият признак, че сте бременна в 4-тата седмица,  е пропусната менструация, очевидно теста за бременност на този етап може до голяма степен да бъде успешен при потвърждаване дали сте бременна или не.

Ако теста не е положителен, може нивата на HCG все още да не са достатъчно високи, така че можете да опитате отново след една или две седмици.

Слаба втора чертичка на теста за бременност, показва, че макар да сте бременна, хормонът не е достатъчен, за да бъдат открити от теста. Обикновено, HCG ще достигне своя връх от 11-ия ден след зачеването в нормалната бременност.

За най-добри резултати, трябва да използвате първата урината на деня, тъй като има по-висока концентрация на HCG

Какви са знаците за бременност на този етап?

На този етап,  някои признаци на бременност през 4-тата седмица, които могат да ви карат да направите тест за бременност или уговорите среща с вашия гинеколог са:

1. Чувствителност на гърдите

За повечето жени, болезнеността на гърдите, която чувствате, е подобна тази точно преди менструацията. Така че ще се чувствате точно както преди менструация.

Това е само началото, чувствителността ще се увеличи през следващите седмици и ще доведе до увеличаване размера на гърдите, както и потъмняване на зърната и ареолата.

2. Болки в кръста и спазми

Тези симптоми могат отново да бъдат подобни на тези преди менструацията. По време на бременността, обема на кръвта се покачва и е насочена към матката. Това може да доведе до  болки в кръста и спазми.

3. Подуване

То няма да бъде много видимо, но някои жени могат да започнат да изпитват подуване на корема в началото на бременността през 4-тата седмица. Причините за това включват промени в абсорбцията на вода, механични фактори, хранителни фактори, намалена физическа активност, и по-специално хормонални ефекти върху стомашно-чревния тракт.

4. Сутрешното гадене

Е, това е погрешно название, тъй като сутрешното гадене може да удари по всяко време на деня. Официално известен като гадене и повръщане на бременността (NVP), бременните жени го изпитват през 4-тата седмица на бременността и след това.

Сутрешното гадене е в резултат на повишаващите се нива на HCG по време на бременност. Мнозина вярват, че това увеличение води до стимулирано производство на естроген, което увеличава гаденето и повръщането. То започва около 4-5-тата седмица през бременността и обикновено достига до 9 седмици.

5. Леко кървене

Кървенето в ранна бременност не винаги може да е сигнал за спонтанен аборт. Лекото кръвотечение и зацапване е общо на този етап. Така че не се паникьосвайте, както проучване съобщава, повечето жени, които забележат вагинално кървене продължават да имат успешни бременности.

Макар и рядко, понякога, когато оплодената яйцеклетка отдава на стените на матката, може да предизвика известно вагинално кървене известно като имплантирано кървене. Вие със сигурност няма да го сбъркате с вашата менструация.

6. Главоболие

Всички тези колебания от хормони не само ви се гади, но също са причината и за главоболието ви. Не е задължително да ги изпитат в 4-тата седмица; това може да се случи през следващите няколко седмици от бременността.

Главоболието обикновено се появява с увеличаването на нивата на естроген и се влошава с намаляващите нива. Следователно, то е по-често  в първите седмици.

Превод и редакция: Габриела Димитрова

Източник: curejoy.com

Коментари
Зареждане...