Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

7 уникални неща, които дори не си подозирала, че вагината ти може да прави!

Човечеството отново и отново прави открития за себе си и ние цял живот ще научаваме нещо ново за тялото си.

Възможно е основното в женската ти същност да те удиви с още нещо. Мислиш, че знаеш абсолютно всичко за организма си? Провери.

Може и да си притежателка на две вагини

Да, това се случва много рядко, но все пак някои момичета се раждат с двойна матка и влагалище, разделени в две отделни кухини. При това момичетата имат, както би трябвало, две фалопиеви тръби и два яйчника.

Коварното при тази особеност е че матките могат да бъдат в противофаза, и на бедното момиче ще му се наложи да търпи цикъл по два пъти в месеца. Даже вече бременна, тази жена може след няколко дена, седмици или месеца да забременее с втори плод.

Може да спаси живот

В днешно време се провеждат клинични тестове за безопасност на стволови клетки за лечение на пациенти със застойна сърдечна недостатъчност. Тези стволови клетки се извличат – внимавай да не паднеш! – от менструалната кръв. Отглеждат се, за да генерират различни типове клетки в организма.

В дадения случай стволовите клетки се превръщат в мускулните клетки на сърцето. До сега това са експериментални изследвания, а не обичайна процедура, но ако имат успех, може да помогнат на много пациенти.

Има свойството да се самопочиства

Именно и с това се обясняват прозрачните или белите секрети. Напълно нормално е: по този начин се измиват бактериите и старите клетки, за да се предотврати попадането на всякакви патогени в матката.

Точно по тази причина не бива да използваш тоалетен сапун за почистване на интимните си части. Довери се само на специално предназначен за там сапун (евентуално можеш да използваш и детски шампоан). Другите почистващи средства ще нарушат pH баланса. И никакви промивки!

 

Способна е да стане капан за пениса

Това рядко явление се нарича penis captivus, което означава „пленяване на члена”. По време на полов акт тазовите мускули на влагалището стискат пениса по-силно от обикновено и става трудно да излезе от там. Казват, че виновник за това е вакуумът, който се създава във влагалището.

На запад лекарите съветват „да лежиш, да не мърдаш и да звъниш на 911”. Нашите – да вкараш пръст в ануса на партньорката си и леко да изтеглиш надолу, за да осигуриш въздушен поток. Вакуумът ще се наруши и капанът ще се отвори.

Може да променя цвета си

Както е известно, тези органи са с различни форми и размери благодарение на генетиката. Оказва се обаче, че освен това могат и да сменят цвета си. По време на сексуална възбуда или бременност настъпва прилив на кръв и цвета на външните полови органи се променя: става по-дълбок, по-тъмен.

При настъпването на менопауза, загубата на естроген може също да предизвика промяна в цвета: лигавицата става по-светла и придобива по-блед оттенък от преди. Това е удивително, но нормално свойство, няма за какво да се притесняваш.

Може да стане по-силна

Работата е в тазовото дъно. Приблизително една от три жени страда от дисфункция на мускулите на тазовото дъно, което води до проблеми с контролирането на пикочния мехур, изтичането на урина и болки. И този проблем не се среща само при възрастните и раждалите жени. Случва се и на пациентки на всяка възраст, включително и на млади, нераждали момичета.

Добрата новина е че се лекува. Докторите потвърждават, че упражненията за мускулите на тазовото дъно успешно помагат да се решат проблемите с контролирането на пикочния мехур. Можеш да ги правиш и сама вкъщи.

Освен това при тези приблеми е полезно да намалиш приема на кофеин, да не пиеш прекалено много вода (специалистите съветват жените да пият девет чаши на ден). Даже е добре да тренираш пикочния си мехур – прави по-големи паузи между посещенията на тоалетната (макар че не е желателно да се престараваш и да стигаш до спукване на пикочния мехур).

Препоръчително е времето между две посещения на тоалетната да е около три часа (при положение, че изпиваш не повече от желателните девет чаши).

Способна е на множество вида оргазми

Клиторен, вагинален, шиен, смесен и така нататък – в зависимост от зоните, които са стимулирани. И върхът на насладата е множественият оргазъм, който се случва, когато жената малко се отпусне след първия, но не напълно. И след това следва нов прилив, и нов…

Източник: cosmopolitan.bg

Коментари
Зареждане...