Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

8 неща, които всяка жена ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да прави след секс, ако иска да е здрава!

Жените рядко се замислят за това какво трябва или не трябва да правят след сексуален контакт, но всички сме съгласни, че е от изключително значение винаги да държим интимните си части чисти и здрави.

Почти всички инфекции, които се появяват там, обикновено е резултат от спазването на някои наистина нездравословни навици. Изброените по-долу са 8 неща, които всяка жена трябва да направи веднага след като има сексуален контакт, пише zdraveto.bg.

Чрез прилагането на тези навици във вашата рутина, вие ще си помогнете да останете здрави и да се предпазите от всякакъв вид бактериални инфекции.

Отидете до тоалетната

По време на полов акт всички видове бактерии могат да бъдат предадени Във вашето тяло. Вагината ви е влажно и топло място, което го прави идеална среда за размножаване на бактериите.

Затова, за да не получите инфекция на пикочния мехур, трябва да отидете до тоалетната в рамките на първия час след сексуален контакт, което ще ви помогне да се изчистите. И както сигурно вече знаете, винаги трябва да избърсвате отпред назад, за да избегнете фекално замърсяване.

Пийте вода

Точно както когато тренирате, трябва да останете хидратирани, след като сте правили секс. Дехидратацията засяга цялото ви тяло, така че винаги, когато устата ви е суха, определено трябва да пиете прясна вода.

Пиенето на чаша или повече вода веднага след секс ще ви поддържа хидратирана и ще ви помогне да изчистите досадните инфекции на уринарния тракт..

Избягвайте горещата вана

Душът звучи перфектно, но трябва да избягвате горещата вана. Когато вулвата ви набъбне, реагирайки на сексуална стимулация, тя се отваря малко повече.

Влизането в гореща вана след сексуална активност може да ви накара да сте по-податливи на бактериални инфекции.

Избягвайте сапуна

Не само след сексуален контакт (въпреки че влагалището наистина е чувствително), но винаги: не използвайте сапун, когато измивате интимните си части, освен ако не е специално предназначен за тази дейност.

Гениталната област всъщност е самопочистващ се организъм и прилагането на почистващ сапун, душове или някои други продукти там може да повлияе на деликатните нива на вагинално рН.

Използването на сапун също може да предизвика сухота и дразнене. Всъщност, като правило, ако не го поставяте в устата си, не го поставяйте и в гениталната област. След сексуален контакт (и винаги), измийте само с топла вода.

Храна, богата на пробиотици

Това, което ще изберете да ядете след сексуални дейности, е наистина важно. Вярно е, че тези шоколадови сладки на рафта изглеждат много изкусителни, но трябва да изберете вашето хапване по-разумно.

Идеален вариант е кисело мляко и други ферментирали храни като кимчи. Консумирането на тези много по-здравословни видове закуски след сексуална активност ще възстанови добрите бактерии, които могат да предотвратят гъбични инфекции.

Избягвайте мокрите кърпички

Въпреки че може да е приятно да се почиствате с мокри кърпички, химикалите и ароматите, които те съдържат могат да предизвикат дразнене във вашата деликатна вагинална област, особено след сношение.

Ако трябва да използвате нещо друго освен вода за измиване, можете да смесвате малко ябълков оцет с хладка вода. Той ще може да почисти иннтимните ви части, без да наруши нивата на рН.

Подсушаване с въздух

Може да се изненадате, но много жени всъщност изсушават гениталиите си след сексуален контакт. Това е много ефективно според някои медицински специалисти, въпреки че трябва да бъдете много внимателни.

Изсушаването с въздух е особено ефективно за жените, които са предразположени към микоза и инфекции на пикочните пътища. Трябва да измиете гениталната област с топла вода, преди да я изсушите. Препоръчително е при сушенето да се използва студен въздух.

Много е важно да сте сигурни, че няма да прекалявате, защото най-вътрешната част на вагината трябва да остане влажна. В крайна сметка може да използвайте просто мека кърпа

Избор на бельо

Много видове бельо, което обичаме, са направени от найлон, полиестер и други не-дишащи тъкани. Ако ги носите след сексуален контакт, ще помогнете за създаването на перфектна среда за растящи бактерии.

Не забравяйте, че вагината ви е топла и влажна след секс, което е идеалният случай за процъфтяване на бактериите, особено ако е покрита от недишащи материали.

Придържайте се към вашето памучно бельо или дори останете без бельо, за да сте сигурни, че вашата интимна зона могат да „диша“ свободно.

Източник: Zdrave.to.

Коментари
Зареждане...