Безопасно ли е да му дадеш отзад?

Съществуват хиляди митове и легенди за аналния секс, но също и важни факти, които не бива да подминаваме, ако сме решили да го практикуваме.

Да, аналният секс е безопасен, но само при определени условия.

А ето и какви са отговорите на най-често срещаните въпроси, свързани с този вид полов акт:

Може ли да получите инфекция?

O, да. Все пак, ясно е каква дейност извършваме с помощта на ануса си и през това място минават наистина много бактерии. Затова е задължително да използвате предпазни средства при аналния секс, а също така трябва да знаете златното правило, че няма връщане назад.

След като партньорът ви е проникнал през задния вход, не го пускайте обратно през предния. В противен случай ще се сдобиете с някоя упорита инфекция. Една от най-често срещаните е „бактериална вагиноза“.

Има ли опасност да нараним ануса си при анален секс?

Да, има, особено ако не сте го правили преди. Затова е много важно да подготвите ануса си за новото преживяване с помощта на лубрикант и анален разширител.

Също така е задължително партньорът ви да бъде много внимателен при проникването. Внимание: ако си направите клизма преди акта, може да предизвикате възпаление на вътрешната страна на ануса. Затова просто посетете тоалетната известно време преди секса, не залагайте на тежки промивки като клизмата.

Може ли аналният секс да има трайни последствия върху нас?

Ако практикувате анален секс без презерватив, то вие сте изложени на по-висок риск от заразяване с HIV.

В случай, че често правите анален секс, е възможно да се сблъскате с изключително неприятен проблем, а именно фекалната инконтиненция. Тя представлява неконтролирано отделяне на фекалии заради нарушена функция на мускулния сфинктер. Тази реакция е предизвикана именно от сношението, което разширява и разтегля тази част от тялото. Затова ако забележите „изпускане“, то не се колебайте, а прекратете аналния секс за известно време.

Какви са признаците, че не трябва да правя анален секс?

За да избегнете нежелани ситуации и проблеми, спрете да практикувате анален секс в момента, в който той не ви носи удоволствие, а само болка. Също така трябва да сте сигурни, че партньорът ви е достатъчно търпелив и се вслушва в това, което му казвате.

Източник: woman.bg