Бившия на Стефания Колева се изгаври с паметта на наш велик художник! (СНИМКИ)

Анимационният режисьор и бивши съпруг на актрисата Стефания Колева – Владимир Шишков, продава фалшификати на художника Кольо Карамфилов, който почина на 50-годишна възраст през 2014 година. Това твърди във фейсбук синът му Росен, пише „Телеграф“.

Ресен Карамфилов

„Внимание! Трябва да споделя нещо важно. Нещо, което от няколко дни ми е заседнало като буца в гърлото. Нещо, което отказвах да повярвам. Нещо, което е извън пределите на морала и на липсата на такъв. Тези четири картини са фалшификати на баща ми, Кольо Карамфилов. Живописи. Платна.

Погледнете ги, дами и господа. Просто ги погледнете. Това не е Кольо. Искам да обърна внимание, че още десет човека, художници потвърдиха. Ще попитате кой извърши престъплението.

Веднага ви казвам името на човека, продал и на всичкото отгоре най-вероятно нарисувал тия отвратителни реплики. ВЛАДИМИР РАДУЛОВ ШИШКОВ. Приятел. Човек сядал на една маса с баща ми. Сега ме е блокирал и сигурно няма да види тоя пост, но дано племенниците му, с които впрочем съм близък, му предадат.“, пише Росен в социалната мрежа.

Владимир Шишков

„Чудя се как спи. Чудя се как не го е срам от самия него. Но той е такъв. Всички това ми казват. Аз обаче, като единствен наследник на Кольо Карамфилов, няма да оставя нещата така. Владо направи огромна грешка и ще си плати скъпо за нея. Познавам жената на която са продадени картините.

Юлия Константинова. Имам и доказателства за случилото се. И вие помогнете, с каквото можете. За да спре тая гавра. Кольо Карамфилов е един от най-големите български художници.

Не е достатъчно само да го подпишеш, за да се превърнеш в него. Защо не помисли за това по-рано, скъпи Владо?! Вече е твърде късно. Твърде късно да се поправиш.“, заключва той, споделяйки няколко от творбите на стената си.

След като апелът му плъзна по медиите, Карамфилов направи нови уточнения:

Няколко важни неща, които искам да кажа относно историята с фалшивите картини на баща ми, Кольо Карамфилов:

1. Никъде не съм твърдял със стопроцентова убеденост, че Владимир Радулов Шишков е автора на фалшификатите, казах само, че знам, че ги е продал, това, дали ги е нарисувал не може да се твърди със сигурност. Много моля медиите да не спекулират с думите ми и да не ги превръщат в сензационни заглавия за статиите си. Така де, наясно съм, че няма да ме послушат.

2. Не желая да бъда замесван и разпитван относно сделката между Владимир Шишков и Юлия Константинова. Това е станало между тях, отношенията са си техни и аз не мога да вземам страна в този конфликт.

3. Като единствен наследник на Кольо Карамфилов ме вълнува следното: да разбера кой е произвел фалшификатите със сигурност, а не да предполагам. Не ме вълнува в случая кой е прецакан и кой не е. Искам имена и факти.

4. Приканвам Владимир Радулов Шишков да спре да се крие и ако наистина е невинен – нека го докаже. Аз нямам намерение да осъждам никого несправедливо. Друг е въпросът, че мълчанието му е красноречиво

5. От цялата работа плюса е, че когато се продават и купуват картини на Кольо Карамфилов, вече всичко ще се случва под лупа.

6. Последно – заявявам, че аз съм на страната на истината. Все още не зная каква е тя. Предстои да я разберемКол