Футболът и религията често вървят ръка за ръка. Някои от най-големите звезди на зеления терен разчитат и на Божията помощ.

Неслучайно играчи си татуират лика на Иисус Христос на най-различни места от своето тяло. Затова и най-вярващите от тях са оприличавани на подвижни икони.

Благо Джизъса изрисува над 30 кръста по тялото си

Безспорният №1 у нас е Благо Джизъса. Култовият бивш национал не крие, че е дълбоко религиозен. Той е нарисувал повече от 30 кръста по тялото си. Има разпятия на всичките си пръсти, под китките, под лакътя, на гърдите, на гърба, на врата, на хълбока, на бедрата. На дясното си рамо е изобразил Иисус Христос, а по ръцете му са написани християнски молитви.

„Татуировките са краста, болест. Като направиш една, и искаш още и още. Отдавна съм изгубил точния им брой. Със сигурност имам над 30. Имам още малко място за нови. Всичките татуировки са ми любими. Не съм от хората, които си правят нещо и после съжаляват“, казва Благо.

Цялото му тяло е в разпятия

„Неприятно ми е да ми казват Джизъса. Господ е само един – Иисус Христос. Не може да наричаш другите с това име, аз не съм Бог“, обяснява 36-годишният халф, който наскоро обяви край на кариерата си.

Другият изключително религиозен български футболист е Даниел Златков.
@@@
Напоследък българският Роналдо смени попрището и се пробва като ММА боец. Той е нарисувал Христос на лявото си рамо, Божията майка с младенеца на дясното. Ликът на Бог е на още няколко места, а освен това се е нашарил с куп молитви и християнски символи, като същински иконостас.

Дани Златков е като иконостас

@@@

Базилика вдъхновява Меси

Геният на световния футбол Лионел Меси е силно вярващ християнин. Аржентинецът никога не пропуска да благодари на Бог след всеки гол с ръце, насочени към небето.

На ръката си в областта на рамото Меси има татуиран Иисус Христос. Кръглият прозорец (розета) върху ръката на Меси е вдъхновена от базиликата „Саграда Фамилия“ (Светото семейство) в Барселона. Тя е символ на каталунската столица и най-голяма християнска постройка в Испания.

Лионел Меси е силно вярващ

Неговият съотборник от аржентинския национален отбор – Есекиел Лавеци, е изобразил Бог върху сърцето си, малко над лика на Диего Марадона.

Есекиел Лавеци с Бог в сърцето

Неймар е „благословен“

Голямата надежда на Бразилия за предстоящото световно първенство Неймар като всички бразилци се уповава на религията. Нападателят на ПСЖ има татуиран емблематичен кръст с ангелски крилца на врата си, точно както Дейвид Бекъм. Отдолу е написано „благословен“ в превод на български.

Неймар има свои религиозни ритуали

Неймар е изобразил върху кожата си и молитвата, която неизменно казва преди всеки един мач. По тялото му има ликове на най-близките хора от семейството му.

Рамос сложи Бог до лъв и вълк

Тялото на испанския защитник на „Реал“ (Мадрид) Серхио Рамос представлява истинско художествено произведение. Капитанът на „белите“ е изрисувал цели сюжети, като, разбира се, не липсват и религиозните. Христос и Божията майка стоят върху лявото му рамо. Господ е и на гърба му, редом с ликове на лъв и на вълк.

Серхио Рамос

Неговият съотборник Кристиано Роналдо противно на повечето футболни звезди няма и една мастилена точка по себе си. Причината е, че португалецът дарява кръв четири пъти годишно. Роналдо е вписан и като донор на костен мозък.

Гризман с 3D лик на Христос

Френската звезда на „Атлетико“ (М) Антоан Гризман е дълбоко религиозен човек. За това говорят татуировките му, всяка от които носи особен смисъл. На дясното му рамо е нарисуван Иисус Христос с 3D изображение в профил и анфас.

По тялото му може да се видят още Дева Мария, инициалите на родителите му, броеница, заобиколена от звезди и облаци, думата hope (надежда) върху фалангите на пръстите му, фразата „Превърни живота си в мечта и тази мечта ще стане реалност“ на арабски.