Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Данъчните погнаха Динко след участието му в Биг Брадър!

Данъчните погнаха Ловецът на бежанци Динко Велев, който стана финалист в тазгодишния сезон на Биг Брадър Most Wanted.

Динко е търсил късмета си в Америка. От приключилия преди дни негов престой в „Биг Брадър” зрителите разбраха, че ямболията е ходил няколко пъти в САЩ, откъдето се познава и с бившата жена на Джино Бианкалана – Дейна, пише „Уикенд“.

В Страната на неограничените възможности Динко за първи път отишъл още преди 15 години.Там упоритият нашенец бачкал какво ли не, докато събере добра данъчна основа, за да разкрие собствен бизнес.

Така от обикновен тираджия станал притежател на няколко камиона, а месеци по-късно и на автосервизи.

Оправният наследник на Бай Ганьо търгувал с автоморгите на цяла Америка. Вкарвал автомобили и у нас, предимно втора и трета ръка, който пристигали с кораби на пристанището във Варна.

Там били освобождавани от митнически такси и предлагани за части в различни сервизи на страната. В основата на този бизнес стоял лично Динко Вълев, който искрено и от все сърце се възхищавал на брата на майка си.

Чичо Васил минавал за най-умният в семейството, защото можел да чете и да пише без правописни грешки. Бързо учел и чужди езици – все неща, които трудно се отдавали на амбициозния му племенник, който се прочу предимно с лова на бежанци по границата ни – не толкова от патриотични подбуди, колкото да ги преджоби и остави без пари.

Преди това обаче Господин бил известен най вече в Бургаско, Сливенско и Варненско, където се простирал бизнесът му със стари коли.

Ако се вярва на мълвата, тежки задължения към НАП го подтикнали да влезе миналата есен,  във „Фермата” на Би Ти Ви, където се „облажил” със сто хилядарки, а тази година в Къщата на Големия брат.

Хонорарът му от там е спорен, но отново се говори за 80 бона, с които Господин Вълев да закърпи разклатеното си финансово положение.

„Динко не беше плащал данъци на фирмата си „Бозав” ЕООД, от чието име идва и ямоблския му прякор Бозавия. Счетоводството му беше пълен батак.

Фактури – всякакви, в това число и не съвсем редовни. Треснаха му солени глоби, които нямаше как да не плати. Данъчните бяха шашнати от смущаващия му правопис. Каквото и да пишеше Динко, все имаше грешки. Правоговорът му е ясен – трябва ти превод, за да го разбереш.

Въпреки това самочувствие не му липсва. Другите му роднини също имат проблеми с грамотността. Тук не става въпрос за пунктуация – точки, запети, членувате и т.н, а за правилно изписване на думи.

Парадоксално е, човек който парадира със скъп мерцедес с екстри, с уж завидно финансово състояние, дори да не може да пише правилно и да говори. В полицията също се се забавлявали със собственоръчно написаните обяснения на Вълев.

Не знае правила, които дори хлапетата в основното училище владеят. Понякога слива две думи в една. Динко се подиграва на Джино, но и той е същата капия.

Заучил е няколко фрази и ги пуска като лафове пред жените, но и сериозна приятелка не се е чуло да завърти в града ни. Може би жените се страхуват, че може да ги малтретира, а може би харесват истински умните момчета, а не посредствените анаболни представители”, коментират в Ямбол.

Коментари
Зареждане...