Денди с антики за 1 милион! Хроникьорът гладувал, за да си позволи скъпото хоби!

Светският хроникьор Любомир Милчев-Денди притежава уникална колекция от аксесоари с историческа и културна стойност.

Повечето от сребърните накити, с които обича да се кичи писателят, са истински антики.

В колекцията на ексцентрика има порцеланови статуетки, картини, сребърни пудриери, табакери, бижута и прибори за хранене, писа „Уикенд“.

За първи път обаче Денди позира със скъпоценностите, които притежава. Според антиквари, стойността на всички антични предмети и бижута, които Денди къта, са за около 1 млн. лева. Някои от тях му били подарени, а други си купувал сам от антиквариатите.

Въпреки че домът му е доста скромен и живее под наем след развода със съпругата си Юлия, Денди продължавал да търпи лишения, за да поддържа любимите си и доста скъпи хобита. Най-голяма слабост му били сребърните вещи и той не криел, че се е лишавал от храна заради тях.

Когато преди няколко години столичният бонвиван влезе в Къщата на „ВИП брадър”, той мъкнеше собствените си прибори за хранене и други ценности, които се страхувал да не му откраднат.

Денди се притеснявал, че докато е в риалити шоуто, крадци може да отмъкнат антиките му, затова се накичил с част от уникатите и влязъл с тях в предаването.

Гравюра от XVII век на Краля Слънце е сред най-ценните предмети, които Денди притежава. Преди да попадне при него, тя е била собственост на столичния архитект Васильов, придворен на цар Борис III.