Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Джентълмен… или манипулатор?

Има два типа жени – тези, които вярваме, че ще срещнем своя принц и тези, които виждат реалността.

Но едно е сигурно – и двата типа жени се нуждаят от истински мъж до себе си, по възможност джентълмен. Но както има фалшиви рицари, така  има и фалшиви джентълмени.

Те са манипулатори, опитвайки се да ни заблудят с малки подаръци, романтични вечери, прикривайки агресия, ниско самочувствие. Как да различите джентълмена от манипулатора?

Ето 4 отличителни признака:

Той е обсебен от правилата

Истинският джентълмен ще иска да плати вечерята, ще ви отваря вратите, а ако решите да покажете вашата независимост по някакъв начин, той ще приеме желанието ви и няма да се ядоса.

От друга страна манипулаторът, който иска да ви заблуди, че е джентълмен, ще ви намекне колко неприятно му е станало, че не му давате възможност да покаже джентълменството си.

Най-важното правило – истинският джентълмен някак съвсем естествено действа с жестовете, докато при манипулатора всичко е твърде пренавито и не изглежда истинско.

Прекалено много комплименти

Всяка жена има нужда от комплименти и манипулаторът знае това. „Харесвам те, защото не се опитваш да бъдеш красива – просто си. И ти не си като повечето момичета.“. Звучи твърде театрално, нали? Лесно е да се ласкае, но е трудно да се каже истината.

Ако комплиментите звучат неискрено, помислете колко сериозни са намеренията на мъжа срещу вас и какво всъщност цели с това, което ви казва. Има два възможни варианта – не може да намери по-добър набор от думи или той ви манипулира.

Брои „добрите си дела“

Всяка жена поне веднъж се е питала как би различила истинският джентълмен от този, който иска да я впечатли с поведение, но не е такъв по природа.

Е, уважаеми дами, истинският джентълмен прави всичко красиво и му се получава естествено. Той е роден такъв и с времето е успял да развие много положителни качества в себе си.

Докато манипулаторът е галантен само в началото и неговите действия са вид примамка, с която иска да спечели вниманието ви. Освен това няма да спира да ви припомня „добрите дела“, които е направил за вас. Това трябва да ви е първият признак, че се намирате в неподходяща компания.

Проявява джентълменството си само към вас

Най-добрият начин да разпознаете фалшивия джентълмен е да наблюдавате как той се отнася с другите хора, с обслужващия персонал. Манипулаторите често са толкова съсредоточени върху целта си да ви впечатлят, че забравят да продължат играта си в комуникацията с други хора.

Ако той е любезен с вас, но груб в ресторанта, очевидно имате насреща си манипулатор.

Коментари
Зареждане...