Ето защо мъжете също обичат да са подчинявани в секса

В последните години, благодарение на поредицата „50 нюанса“, все по-често се говори за доминацията на мъжа над жената в интимен план.

Ако Крисчън Грей е богат, успял, егоцентричен и с извратени фантазии, то не всички мъже са като него. И тук идва въпросът какво искат те?

Оказва се, че мъжете всъщност предпочитат да бъдат подчинявани в леглото, отколкото те да доминират, пише lifestyle.bg.

Това не е особена изненада, защото за строгата господарка сe носят митове и легенди отдавна. Но ето и малко научи факти:

Според различни изследвания, много хора имат садомазохистични импулси, но в повечето случаи те биват потискани, защото не се смятат за приемливи.

Обичайно приетото мнение е, че мъжете са активните в секса, а жените приемат пасивната роля. Именно това води до по-чести фантазии от страна на мъжкия пол, в които е в подчинена роля.

Просто тя е противоположна на стереотипите, което я прави така примамлива. Доказано е също, че доминирането води до разпалване на повече страст у жените. Тя вади на показ тайните им садомазохистични желания. Така че, ако мъжът позволи да бъде контролиран, няма да съжалява от крайния резултат.

От друга страна, когато мъжът не е зает със задачата да задоволява половинката, а тя сама се справя доста добре с нея, той може да се отпусне много повече и да изпита удоволствие, което иначе би му останало чуждо.

Жената пък има възможност да прави всичко, което й носи удоволствие. И, след едно подобно показно, на мъжа ще му е много по-лесно да я довежда до финалната точка – точно по начина, по който тя желае.

Ако мъжът успява умело да сменя ролите си в секса и не се притеснява от експерименти, това ще го направи истински гуру в любовните игри. Но е важно да се знае, че позицията на подчинен не е равносилна на поза „дърво“.

Поддържането на сексуалното напрежение чрез думи и реакции е от съществено значение за жената. Когато тя доминира, няма нужда да си представяме сцени с белезници, бичове и всякакви BDSM атрибути.

Разбира се, ако нямате нищо против тях, те са добре дошли за разнообразяване на сексуалния живот. Друго доста закоравяло твърдение е, че на мъжа все му се прави секс, а жената все я боли главата.

Но нещата въобще не стоят така. Понякога просто мъжете копнеят партньорката да поеме инициативата и да покаже колко ги иска. После – няколко минути в поза „ездачка“, и всичко е по план!

Сред най-разпространените фантазии на мъжете в доминирана позиция са: влизане в различни роли; преструване, че току-що се запознавате, секси бельо и кожени дрехи; слугуване.