Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Холивудският изнасилвач Харви Уайнстийн фалира!

Холивудският продуцент на компнания „Уайнстийн“ е подал документи за обявяване в несъстоятелност, след като преговорите с потенциални инвеститори са се провалили, съобщава Би Би Си.

Преговорите приключили, след като миналата седмица щатът Ню Йорк заведе иск срещу студиото на Харви Уайнстийн. От борда на директорите заявили, че банкрутът е единственото възможно решение.

Маститият продуцент е обвинен за десетки сексуални посегателства над жени от филмовата индустрия, включително изнасилвания. Сред жертвите му са известни актриси, но също и служителки в компанията му. Досега той отхвърля всички обвинения.

„Уайнстийн къмпани“ е в активен процес на разпродажба, надявайки се да запази активите си и работните места. Днес тези разговори приключиха без подписано споразумение“, се посочва в изявление на борда на директорите, където се добавя, че банкрутът е единствената възможна опция за запазване в максимална степен на активите на компанията.

Както Клюкини съобщи, срещу „Уайнстийн къмпъни“ е заведен иск от щата Ню Йорк за това, че не е защитила служителките си срещу сексуалния тормоз на Харви Уейнстийн. Твърди се, че той заплашвал служителите си и с убийство.

Коментари
Зареждане...