Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Историите на звездите, които бяха убити от феновете си

Верният фен може да се превърне в ограмна заплаха за звездата.

Почитателите знаят всичко за своя идол – как се облича, какви са хобитата му, какво обича да прави в свободното си време, както и немалко информация за личния му живот, някои от тях дори завързват приятелски контакти.
Шокиращите истории на звездите, които бяха убити от феновете си

Така с времето знаменитостите могат да попаднат в „опасна близост“ с феновете си и последствията за тях да бъдат фатални.

Сред тях е популярната латино изпълнителка Селена Куинтанила Перес.

Наричат Перес „мексиканската Мадона“.

Освен талантлива певица, тя е била още актриса, модел, текстописец и дизайнер. За краткия си живот Селена продава над 20 млн. копия от албумите си.

За съжаление, Перес умира само на 23-годишна възраст, след като председателят на фен клуба ѝ я застрелва в гръб. Лакарите не успяват да спасят живота ѝ. Голямата трагедия се случва на 31 март, 1995 г. Убийцата е Йоланда Салдивар.

Тя оглавява фен клуба на Перес през 1991 г., а по-късно е повишена в мениджър на някои от бутиците ѝ. Впоследствие служители започнали да се оплакват от държанието на Салдивар, а семейството открива, че тя е крадяла пари от тях.

След като Салдивар е разкрита и изгонена, тя си отмъщава като купува оръжие и стреля по Перес. Новината за смъртта ѝ шокира почитателите на латино музиката, а хора от цял свят посещават дома ѝ и отиват на местопрестъпението.

В съда Йоланда Салдивар заявява, че е убила Перес случайно, докато се опитвала да се самоубие. Тя е призната за виновна и получава доживотна присъда.

Тъжната история на младата изпълнителка Селена Куинтанила Перес е увековечена в биографичен филм две години по-късно, а главната роля е поверена на безизвестната тогава Дженифър Лопес.

Перес е пример за това, че прекалената близост с почитател може да доведе доведе до фатални последствия.

Певицата Кристина Грими – на 10 юни 2016 г. тя е застреляна, докато дава автографи на феновете си. 27-годишният Кевин Лойбъл е на опашката за автографи. Когато идва неговият ред, звездата от шестия сезон на The Voice го посреща с усмивка, но Кевин вади пистолет и я убива. След това се самоубива.

Даймбаг Даръл – на 14 декември 2004 г., по време на концерт за 24-ата годишнина от смъртта на Джон Ленън, Нейтън Гейл се качва на сцената и застрелва китариста на „Пантера“ Даймбаг Даръл. Гейл е застрелян от пристигналите полицаи малко след инцидента. Предполага се, че Нейтън е бил разстроен от новината за разпадането на „Пантера“ и е обвинявал Даръл за това.

Джон Ленън – на 8 декември 1980 г. вокалистът на „Бийтълс“ е застрелян пред дома си в Ню Йорк. Убиецът Марк Дейвид Чапман свидетелства, че е изчакал Джон да се прибере, пресрещнал го е на входа и го помолил за автограф, след което Ленън и съпругата му Йоко Оно отиват да се разходят в близкия парк. Чапман остава пред входа на апартамента и когато Джон се връща, Марк го застрелва 4 пъти в гърба. Стрелецът по-късно споделя, че убива Ленън, защото искал името му да бъде запомнено.

Тупак Шакур  – на 13 септември 1996 г., след мач на Майк Тайсън, американският рапър Тупак и продуцента Шуг Найт спират на червен светофар, когато бял кадилак спира до тях. Изстреляни са 14 куршума, 6 от които улучват Тупак и пронизват белия му дроб. Шест дни по-късно 25-годишният Тупак умира в Университетската болница на Южна Невада. До ден днешен никой не е обвинен за убийството, но се предполага, че е застрелян от група ексцентрични фенове.

Коментари
Зареждане...