Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Как да кажем „сбогом“ на целулита с тези 4 неща от ежедневието!

Появата на целулита зависи от различни фактори, но можете да се отървете от тези гънки с четири ефективни средства. И почти всички от тях са буквално пред очите ви.

Краставици

Тези зеленчуци трябва да се консумират възможно най-често – особено през лятото. Първо, те са богати на витамини, и второ, те спомагат за поддържането на естествен баланс на влагата в тялото, което е особено важно през лятото.

И на трето място, маските от краставици в проблемните области помагат да се увеличи съдържанието на естествен колаген в кожата и почти веднага изглаждат целулита.

Водорасли

Таласотерапията е отлично средство за лечение на целулита. Йодът, който се съдържа в много водорасли, увеличава функцията на щитовидната жлеза и увеличаване на кръвообращението – и като резултат намалява целулит.

Но трябва да помним, че този метод е категорично противопоказан за тези, които имат някакви аномалии в щитовидната жлеза.

Кафе за пилинг

Кофеинът има способността да разширява кръвоносните съдове, а също така помага на тялото да обработва мазнините. Просто добавете кафето в любимия си крем или лосион – и пилингът е готов!

Желатин

Желе, мармалад и други продукти, съдържащи желатин – най-добрият деликатес за жените, които се грижат за красотата и здравето на кожата си.

Факт е, че желатинът стимулира производството на колаген, чийто дефицит е един от факторите, които провокират развитието на целулита.

Така че яжте повече мармалад и останете красиви и млади!

Източник: jenata.blitz.bg

Коментари
Зареждане...