Как да се преборим завинаги с черните точки?

Никоя жена не иска лицето ѝ да е пълно с ужасни черни точки. Те са един от основните фактори за появата на гнойни пробиви и акне. Но ако регулярно почиствате кожата на лицето това допринася за намаляване на този риск.

Искате ли черните ви точки не само да намалеят, но и да се появяват много по-рядко? Възможно е с някои стъпки в рутината за почистване, които да спазвате.

1. Ексфолирайте със сода за хляб.

Содата за хляб премахва черните точки и намалява появата им занапред. Можете да я прилагате под формата на паста, разредена с вода. Нанасяте с пръсти и масажни движения или мека четка за ексфолиране.

2. Използвайте маски за лице с глина или хума.

Глината и хумата помагат на кожата в дълбокото почистване. Те я оставят гладка и стегната като регулират секрецията на себум. Не е препоръчително да се прилагат ежедневно, тъй като има риск от пресушаване на кожата.

3. Опитайте лентички за стягане на пори.

Стягането на порите е съществена мярка в борбата с черните точки. С лентичките не само отстранявате секрета в порите, но и предотвратявате появата му отново.

4. Използвайте салицилова киселина.

Салициловата киселина е добър начин да се почистят и дезинфекцират запушените пори на кожата. Комбинирайте пилинг със салицилова киселина и почистващи лосиони.

5. Използвайте и ретиноидни продукти.

Ретиноидите са производни на витамин А, който е съществен за здравето на кожата. Те имат свойството да почистват запушените пори в дълбочина и да ги стягат. Освен това ретиноидите стимулират клетъчното делене и регенерацията на клетките, което спомага за оздравителните процеси в кожата.