Как лесно да заспите, когато ви е горещо

Всички се наслаждаваме на горещите слънчеви дни, но не и на задушните нощи, които със сигурност пречат на много от нас.

Вземете душ точно преди лягане

Дали има нещо по-хубаво от това да се изкъпете и да се вмъкнете в леглото? Не мислим. Вземането на хладен душ точно преди да заспите понижава телесната ви температура и отблъсква онова лепкаво чувство.

Дръжте пердетата спуснати през деня

Веднага, когато се събудите, трябва да отворите прозорците, за да влезе светлина и да проветрите. Естествената слънчева светлина помага на организма да произвежда витамин D и повишава нивата на серотонин, което може да подобри настроението ви. Но след като сте се приготвили, отново спуснете пердетата. Така ще поддържате температурата ниска и ще направите спането много по-приятно.

Използвайте възглавница, пълна с елда

Използвате ли една и съща възглавница от години? Време е за обновяване и замяна с такава, пълна с елда, която насърчава по-доброто протичане на въздух и не абсорбира топлината като типичните възглавници.

Освен охлаждащите свойства, възглавничките от елда имат свойство, което им позволява да поддържат пространството под шията, да поддържат гръбнака ви прав и да помагат на мускулите на врата и гърба да се отпуснат напълно.