Как ще се отрази ретроградният Марс на зодиите през лятото

Огненият Марс преминава през всички 12 зодиакални знака за около 2 години, но също така и на всеки две години започва своето движение назад. Зажаднелият Марс в момента се нуждае от почивка, за да се презареди и да обмисли стратегиите си.

Ретроградният Марс ще ни кара да се чувстваме раздразнени, ядосани и ще иска от нас да се държим така, сякаш имаме нещо за доказване.

Марс е ретрограден от 26 юни до 27 август, а това ще бъде период, в който трябва да си починем и да си направим равносметки. Хубаво е да помислите за своите цели през периода, да опитате да се справите с гнева си и да презаредите енергията си.

Но какво точно очаква всеки един знак през този огнен период и за какво трябва да внимава, ще разберете по-долу:

Овен 

Марс е планетата, която управлява тази зодия, така че ретроградността ѝ ще бъде особено дразнеща за Овните. Те са късметлии по природа и са доста импулсивни, но сега е времето да действат по-предпазливо.

Каузите, в които сте били нетърпеливи да се включите, сега може да ви изглеждат безинтересни. Ще се чувствате по-нервни от обичайното и е хубаво да потърсите подкрепа в близките ви приятели. Когато този период приключи, ще се завърнете с нови сили и свежи идеи.

Телец

Може да ви смятат за лениви и мързеливи, но вие знаете, че винаги вършите работата си идеално. ретроградният Марс ще ви завари, докато преосмисляте професионалния си път и се чудите дали не ви трябва почивка от тази работа.

На кръстопът сте и не сте сигурни на кой можете да се доверите, възможни са и проблеми с интимния ви партньор. Най-важното в момента е да си починете. В края на ретроградния Марс ще имате ясна представа от какво имате нужда.

Близнаци

Близнаците са хора на логиката, но Марс ще ви накара да осъзнаете, че не всичко е само сухи факти и така ще отвори доста въпроси пред вас. Не се страхувайте да опознаете духовната си страна – няма да сбъркате ако се отдадете на медитация и отделите повече време за себе си.

Една хубава ваканция е страхотна идея, но внимавайте с пътуванията, защото трафикът този сезон е ужасен. В края на периода ще имате по-ясна представа какви са вярванията ви и ще видите нови хоризонти.

Рак 

Вие сте познати като спокойни и уравновесени хора, но ретроградният Марс няма да направи периода много лек за вас. Ще изхабите доста емоции, ще ви се случат много неща и само от вас ще зависи как ще се справите с емоционалната ситуиация.

Възможно е да отстраните някои токсични хора от живота си, защото ще имате нужда да мислите повече за себе си. Възможно е да изпитате и известни финансови затруднения в този период, но в крайна сметка ще излезет по-силни.

Лъв

Лъвовете обичат драмата, а ретроградният Марс ще им предложи именно това – драматични изживявания. Бивша тръпка или пък враг от миналото, могат да се появят на сцената и да объркат живота ви.

Марс обича да спори и обикновено е страхотен в това, така че през периода определено ще ви върви на подобни изяви. Хубавото е, че в края на периода ще сте наясно какво искате от връзката си и дали тя има бъдеще.

Дева

Графикът е нещо много важно за Девите и те мразят, когато някой промени плановете им, начина им на работа или пък не се подчинява на графика им. Времето е чудесно а свършите много от задачите си, но ретроградният Марс не е на същото мнение.

Той ще ви предложи известни трудности и ще ви създаде пречки, особено в работата. Също така трябва да обърнете повече внимание на здравето си, защото стресът ще ви бъде в повече. В края на периода всичко ще се успокои и работата ще ви потръгне.

Везни

Марс обича битките, а Везните пък не. Още тук започват трудностите за зодия Везни през този период. Дебатите не са любимото ви занимание, но пък ще осъзнаете, че от вас ще излезе отличен адвокат.

За съжаление през периода романтиката и безгрижието на лятото ще бъдат заменени от малко повече напрежение и агресивност. Енергията ви няма да бъде на идеалното ниво и това ще ви дразни. В края на периода ще получите нова възможност за изява и любовна тръпка.

Скорпион

Вие сте най-мистериозният знак в зодиака и личното пространство е много важно за вас, но уюта ви ще бъде разтърсен по време на ретроградния Марс. Може би ще трябва да започнете ремонт или пък да смените жилището си, а това ще ви изнерви, защото има неща, които не са под вашия контрол.

Важното е да се опитате да бъдете позитивно настроени и добре хидратирани, защото ще ви очакват и неразбории в семейството. В крайна сметка всичко ще завърши благополучно.

Стрелец

Голямата ви уста често ви забърква в беди и Марс ще ви помогне още повече за това. Ще искате да се скарате с всички – от най-близките ви хора до продавача в супермаркета.

Ще се ядосвате за дреболии, а самочувствието ви на всезнайковци определено няма да помага в този период. Внимавайте какво говорите и пред кого! Не всички са търпеливи като хората, които държат на вас. В края на периода ще сте научили много за комуникацията между хората.

Козирог

Козирозите са хора на стратегията. Те премислят добре всеки свой ход и знаят какво искат. Заели сте се да работите здраво за постигането на целите си, но Марс има други планове за вас – ще направи периода доста по-стресиращ от предвиденото.

Обикновено следите стриктно бюджета си, но сега може да се окажете във финансово затруднение. Хубавото е, че в края на периода ще сте още по-сигурни в себе си и възможностите си.

Водолей

Марс ще бъде ретрограден именно във вашия знак това лято, което значи, че ще се чувствате уморени. Хората може да реагират по-остро спрямо вас, защото ви намират за агресивни и раздразнителни, което ще бъде така заради липсата ви на енергия. Добрата новина е, че когато обратният ход на Марс приключи, ще сте се научили да владеете емоциите си много по-майсторски.

Риби

Това лято ще трябва да се справите с доста поттискан гняв. Ще ви е трудно да се наспивате и да си почивате качествено, което ще ви направи още по-раздразнителни. Най-важното е все пак да намирате време за почивка и да държите пространството около вас чисто и подредено.

Не искате да си губите времето в глупави спорове, но не е изключено да ви се случи и това. В края на периода ще сте си научили урока и няма да подхождате толкова агресивно.