Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Каква съпруга си според Ведите? Господарката? Майката или Тиранката?

Според древната ведическа концепция за брачния живот съществуват седем основни типа съпруги, които се различават една от друга по поведение, характер, отношение към съпруга и децата си.

Нека накратко да се запознаем с тях:

1. Господарката

Тази дама обича да командва съпруга си. Тя е много мързелива и й е необходимо дълго време, за да реши, че е време да се погрижи за себе си. Не поддържа особена чистота и хигиена в дома си, храни децата и съпруга си с полуготови храни.

Тази жена обича да обсъжда хората зад гърба им и непрекъснато занимава мъжа си с откровената си неприязън, която изпитва към всичките му роднини. Във всеки спор със съпруга си, тя печели, а след това се оплаква на всички как съпругът й я обижда, не се интересува от нея, не я зачита и не я обича.

„Измиването на ръцете“ й със съпруга й е основната й практика и тя го прави и в негово, и без негово присъствие.

2. Приятелката

Съпругата-приятелка е божествена радост и благословия за всеки мъж. Във всеки един момент от съвместния живот със силната си половинка тя се старае да му помага.

Обича да се грижи за него и е готова да се откаже от амбициите си, за да бъде той щастлив. Готова е винаги да го изслуша и да му даде приятелски съвет. В семейството цари взаимно уважение, разбиране и хармония.

Един добър човек би се чувствал изключително щастлив и удовлетворен в компанията на такава жена. Дори и да възникнат спорове в такова семейство, те са краткотрайни и дори укрепват връзката между съпрузите.

3. Служителката

Както подсказва името, тези съпруги посвещават живота си във вярна служба на мъжете си. Те са добри домакини, поддържат дома, готвят вкусно, угаждат на капризите на съпрузите си, само и само мъжките им половинка да се чувстват щастливи и удовлетворени.

Съпругата тип служител никога не се опитва да заеме доминиращото положение в семейството, не се сърди за дребни неща, но за сметка на това се старае да развие чувство на отговорност и самоувереност. До нея човек се чувства силен и интелигентен, готов винаги да я защити и да й се отплати за любезното и мило отношение към него.

Според ведическите стандарти съпругата-служителка е съвършената съпруга, тя е всеотдайна, обича съпруга си и му служи вярно. И съпругът й оценява усилията й, като й се отплаща за отношението подобаващо.

4. Тираничната

Според ведическата философия съпругата-тиранка е най-ужасният тип. Тя не уважава мъжа си и не се съобразява с мнението му. Такива жени не крият, че не харесват съпрузите си и постоянно се опитват да ги променят според собствените си разбирания.

Те спорят с мъжете си на всяка тема и не се отказват, докато не се почувстват победители. Склонни са дори и да се сбият с тях, само и само да бъде на тяхното. Не обичат да чистят и домът им е винаги разхвърлян и често пъти мръсен.

Тираничните съпруги рискуват бързо да загубят половинките си. Склонни са към многобройни бракове, всеки от които бива обречен на бърз край.

5. Майката

Майката съпруга третира силната си половинка като най-голямото дете в семейството. Тя взема сама решения и вярва, че съпругът й, без ценните й инструкции, няма да може да се справи в този свят. Съпругът на такава дама пък оценява грижите й и заема слабата позиция в семейството.

Неговата жена-майка го облича, храни и се грижи за него като дете. Убедена в своята правота, тя реагира болезнено на всеки упрек и критика по свой адрес, често се обижда и плаче.

По време на спор тя обича да обвинява всички в несправедливо отношение към нея, а сред най-честите фрази, които употребява в речта си е:

„Аз работя от сутрин до вечер, за да сте всички щастливи и презадоволени а ти дори не ме поздрави за рождения си ден“.

Отношенията в такова семейство могат да се нарекат неутрални. Да живееш „под крилото“ на съпругата-майка може да се стори уютно и удобно за някои мъже, но мъж с такава жена никога не би направил добра кариера.

6. Крадлата

Съпругата-крадец мисли единствено за себе си. Тя не уважава съпруга си, презрително коментира работата и постиженията в професията му, критикува го и постоянно го сравнява с по-успешните хора.

Съпругата-крадец краде от щастието на съпруга си, опитвайки се във всеки един момент да го превъзпита по начина, по който на нея й харесва. Такава жена е хитра, егоцентрична, самоуверена, алчна и екстравагантна.

Тя може да похарчи всичките пари, спечелени от съпруга й, за да си купи кожено палто, а след това да поиска от него да й купи и кола. Апетитът й е неудържим и ненаситен.

Без значение колко пари съпругът й печели, на нея нищо никога не й достига. Вечно недоволна и неудовлетворена. В същото време тя изобщо не се интересува от нуждите на съпруга си.

7. По-малката сестра

За съпругата „по-малка сестра“, съпругът е същински обект на обожание. Той е най-добрият, най-умният и най-добрият мъж на планетата.

Тя винаги се възхищава на неговите действия, изслушва го внимателно и не крие колко много го обича.

Този тип съпруга е перфектна за всеки мъж, стига той да я заслужава. Обича чистотата и уюта в къщата и е чудесна майка.

Коментари
Зареждане...