Какви са сексуалните навици на българите?

Що се отнася до сексуалността ни, българите сме свикнали да се смятаме за нещо „по“ от останалите народи.

Непрестанно ни заливат със статистики и доказателства, че българите са особено добри в леглото. Например последни проучвания сочат, че сме на четвърто място в света по честота на половите контакти, което ще рече 127 контакта годишно на глава от населението.

Особено натрапчиви са твърденият, че нередовният секс води до депресия, агресивно поведение, болестен работохолизъм. Само че ние българите не пропускаме да отбележим факта, че не спадаме към тези, които страдат от липса на секс.

Напротив – не спираме да изтъкваме колко сексуално мощни сме и да измерваме заслугите си според това колко често правим секс и колко бройки имаме. Странно, но в западните страни сексът не е толкова значим мерител на успехи и заслуги.

Народопсихолозите твърдят, че причината българите(най-вече мъжете) да се борят за сексуална мощ се корени в историята ни. 

Векове наред, потискан психически и физически, българинът не е успял да развие в себе си качества като галантност, ухажване, кавалерство. Сексът е възприеман като нещо първобитно, потайно и лишено от естетика. Свободните народи са надраснали примитивността на сексуалния акт и са открили красотата на еротиката още преди векове.

За съжаление днес все още носим наследството на „сексуалната ни свитост“ и консервативност.

За много българи сексът не е преживяване на интимен момент с партньора, а „свършване на оная работа“, „трескане“, „изчукване“, „отчитане“ и други подобни „синоними“, които ярко показват реалното отношение към секса.

Още по-странен е фактът, че голямата бройка партньори е нещо похвално и белег на превъзходство. Не само за мъжете, но вече и за много жени, които се изтъкват пред приятелките си колко повече неща са пробвали и с колко повече партньора са си легнали.

Няма защо да се лъжем, че самоувереността ни, че имаме нещо по-така в гените, е вярна.

 Истината е, че българинът прави секс, но двойно повече говори за това и се самоизтъква. 

Това, за съжаление, е белег на комплекси, които се наслагват през годините. Човек е потиснат, че не е достатъчно социално и финансово стабилен, което от своя страна го кара да търси нещо, в което може да превъзхожда другите и да се изтъкне. Тук на помощ „се притича“ сексът, който лесно, приятно и бързо ни трупа точков актив пред останалите.

Вместо да разчитаме на лъжливи оценки, по-добре да преценим нещата реално. 

Да, българите сме сексуално активни и изследванията сочат, че ставаме все по-изобретателни на тази тема. 

Само че ни липсва финес и галантност, които определено имат западните народи в сексуалните си навици. Това до някъде се дължи на балканския синдром, който владее голяма част от населението. Поради грешно сексуално поведение и схващане на секса по твърде първобитен начин, много двойки са застигнати от неудовлетвореност в сексуалния си живот.

 Част от българските мъже се доказват кой е „по-по-най“, вместо да се отдадат на красотата на еротичния момент. Това важи и за голяма част от жените.

Все още уверени, че българите, въпреки всичките си недостатъци, сме добри полово атлети, бързаме да ви затрупаме с малко цифри, които посочват сексуалните предпочитания на вас, читателките на Клюки
На въпроса колко често правят секс, най-голяма част от вас са отговорили „Когато ми падне“, което означава, че българките трудно пропускаме възможност за плътски удоволствия.
На вторo място се нарежда отговорът „Веднъж седмично“, а на трето „През ден“. За съжаление, не много далеч след първите три отговора се нареждат изречението „Какво е това?“, което възприемаме като ясен сигнал, че 24,2% от българските жени са незадоволени.
Не можеше да пропуснем да ви попитаме и какъв тип секс харесвате най-много.
Първото място настървено си оспорват отговорите „Вагинален(44.29%)“ и „Комбиниран“ (43.77%), което ни показа, че българките обичат освен стандартния секс, да им се представи пълна програма от плътски изживявания.
Назад в класацията остава оралният секс, а най-накрая се нарежда аналният, който явно най-малко ви се харесва. Учуди ни цифрата 5.73% (трето място), която получи отговор „Никакъв секс“. Явно някои от вас са се пошегували или имат нужда от смяна на партньора.
Да погледнем за финал дали читателките на Rozali.com са доволни от сексуалния си живот. Най-много от вас са отговорили със скромното „Всичко е ОК“ (31.75%) и веднага след това е отговор „Не напълно“(30.33%), което никак не ни хареса и е сериозен повод за упрек към българските мъже. На трето и четвърто място се нареждат презадоволeните и тези, които са дали за отговор категорично „Не“, като преднината е за неудовлетворените от сексуалния си живот жени.
Въпреки митовете и легендите, които сами създаваме за сексуалната си мощ, има още да поработим, за да се усъвършенстваме. И все пак -да не забравяме, че имаме повод да се бием в гърдите и да крещим, че сме сред добрите. Дано скоро да сме четвърти в света не само по количество на сексуални контакти, но и по качество.
Деси Великова