Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Какво бъдеще има връзка ви? Отговори на този въпрос

Професора по психология Нийл Лавендър смята, че в повечето случаи двойките вярват в най-голямата лъжа за брака, която унищожава връзката им. За да разкриете коя е, ще ви помогне отговорът само на един въпрос.

В него ще ви разкрием кое е нещото, което според психолога може да направи щастлива всяка връзка.

Готови ли сте? Да започваме!

Да предположим, че вие и вашият партньор сте получили непланиран почивен ден по едно и също време.

Помислете няколко секунди и си представете как ще прекарате този ден. След това изберете един от трите отговора, който е най-близо до вашите размишления.

A) Определено ще бъдем заедно: ще отидем на кино или на ресторант…

Б) Мисля, че всеки от нас ще се заеме със своите си неща

В) Ще му предложа да се разходим, но в крайна сметка заедно ще решим как да прекараме деня

А сега ето как да разтълкуваме резултатите:

Вариант А.

В повечето случаи вие взимате решенията във вашата връзка, без да прехвърляте отговорността на партньора си. И външно това изглежда добре. Но всъщност вие просто го лишавате от правото на избор. В резултат на това може да възникнат спорове, които да доведат до разрив в отношенията. Разбира се, само ако обичаният от вас човек не е готов безропотно да се подчинява.

Вариант Б.

В този отговор ключовата дума е „мисля“. Това означава, че се опитвате да разрешавате всичко вместо партньора си, но не го принуждавате да прави нещо, а просто пренебрегвате мнението му. Този подход към взаимоотношенията в брака също е вероятно да доведе до разрив. Разбира се, за тъжния изход са необходими и други предпоставки, но пренебрегването на интересите на човека, с който живеете под един покрив, е също значима причина за караници.

Вариант В.

Ако сте избрали този вариант, поздравления! Това е най-разумният отговор от трите. Това означава, че вие най-вероятно се съобразявате с партньора си и не го поставяте пред свършен факт. Учите се да виждате и решавате разногласията си, а най-важното е, че любимият ви човек ще отговори по същия начин. В резултат на това вашите отношения ще бъдат по-трайни и щастливи.

Защо този тест работи?

Този много кратък тест отразява един от най-големите проблеми, с които двойките често се сблъскват – справянето с несъвместимите различия. И най-голямата лъжа от брака, според Лавендър, е, че той се възприема като силен съюз на двама души с общи интереси и сходни възгледи.

Но всъщност бракът започва с несъвместими различия, а вие като възрастни трябва да се съобразявате с тях и винаги да имате предвид факта, че вашата половинка е друг човек със свое мнение и приоритети.

В края на краищата, първоначално сте имали различен набор от гени, отгледани сте в различни семейства, живели сте в различна среда, вашите хобита и хранителни навици не са били еднакви. А защо сега просто не се примирите с това и не спрете да пренебрегвате мнението на партньора си?

Източник: Dama.bg

Коментари
Зареждане...