Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Какво разкрива подписът ви за вашият характер ?

Знаете ли, че подписът ви разкрива много за вас ? Подписът е вашето второ лице (както логото е лицето на всяка фирма), по което може да се съди дали сте властен човек или кротка душа, дали сте решителен или колеблив…

Какво още може да каже подписът за вас?

Значението на подписа според избора му

Спомняте ли кога за пръв път се подписахте и как избрахте подписа си? Навярно оттогава подписът ви доста се е променил.

Обикновено окончателният подпис бива оформен с издаването на първи документ за самоличност. И това е, така да се каже, официалният ви подпис. Някои хора имат неформални подписи, които използват за неофициални случаи, като подписване на пощенска картичка, например, или други по-маловажни неща.

Самият подпис като структура обикновено се състои от инициалите ви –първата буква на собственото или фамилното ви име (това е израз на стремеж да запазите живота си в тайна), собственото име (с това давате по-голяма важност на личния си живот) или фамилното ви име (символизира високо обществено положение или важността, която отдаване на общественото мнение спрямо вас), двете букви заедно (в зависимост коя е по-ясно изписана, в сила влизат горните две тълкувания) или нито един от всички варианти, тоест подписът е просто произволно избрана завъртулка (това може да говори за неясни цели в живота, безличие, асоциалност, бърза смяна на настроения и взимане на прибързани решения, незаинтересованост от чуждото мнение, разсеяност).

Ако подписът се състои от изцяло изписани собствено и фамилно име, това говори за хора с характер, сърцати, адаптивни към всякакви ситуации, много социални, имат свои възгледи за живота, които никой не може да промени.

Какво означава подписът ви спрямо размера му?

Големината на подписа е пропорционална на големината на самочувствието ви. Твърде дребният подпис е знак, че сте срамежливи, скромни, не вярвате в себе си и предпочитате да не сте център на внимание.

Твърде големият подпис, завземащ цялото ви внимание, обикновено принадлежи на големите клечки в обществото или тези, които се правят на това, което всъщност не са, хора с огромно самочувствие и понякога твърде арогантни, които се опитват да ви впечатлят. Средните по големина подписи, привличащи вниманието, но не дразнещи, говорят за един уверен в себе си човек, който знае къде е мястото му под небето.

Какво означава формата на подписа?

  • Съразмерният и добре подреден подпис говори, че сте праволинеен, организиран, не обичате промените, здраво стъпили сте на земята, емоционално стабилни сте, доволни сте от живота, уверени сте.
  • Възходящият подпис (започващ от ниско и издигащ се във височина или нарастване на шрифта към края на подписа) е символ на оптимизъм, емоционалност, мотивация, амбиции. Ако възходящия подпис завършва с дълъг ченгел, това означава, че притежателят му е много активен и енергичен.
  • Низходящият подпис е символ на песимизъм, липса на борбеност, слабохарактерност.

Други особености на подписа и тяхното значение:

  • Линия под подписа – символ на увереност и себелюбие
  • Една точка под подписа – тези хора никога не се връщат назад, не умеят да прощават, имат наклонности към изкуството
  • Две точки под подписа – това са романтични натури, много атрактивни за противоположния пол, не се страхуват от промяната, търсят красивото в живота

Подписът ви може да се променя с настъпването на някаква промяна в живота ви, при трудни моменти или щастливи мигове.

Източник: rozali.com

Коментари
Зареждане...