Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Кои са най-непорочните жени в историята на човечеството

Страстта към секса и развратния начин на живот не е от вчера. Веднъж отдали се на похотта, някои дами стигат далече в сексуалните си похождения.

Знатното потекло далеч не било пречка, а дори напротив – помагало на дамите в миналото да превръщат и най-похотливите си еротични фантазии в реалност.

5. Мадам Дьо Помпадур (1721 – 1764)

Мадам Дьо Помпадур, художник: Франсоа Буше

Маркиза Дьо Помпадур е известна дори и за хората, които слабо познават историята. Защото това е жената, която успява в продължение на почти 20 години да запази статута си на официална фаворитка и любима куртизанка на френския крал и неофициално да е най-влиятелната дама в държавата.

Пет години след началото на авантюрата страстта на Луи XV към женското във фаворитката му вече е изтляла. Но връзката между двамата не прекъсва. Познавайки похотливия нрав на краля, маркизата му организира срещи с млади момичета, внимателно подбирайки ги така, че да не представляват заплаха за нейните позиции.

В кралската спалня на Луи попадат красиви, но не много умни и амбициозни девойки, които нямат никакви шансове да заемат мястото на официална кралска метреса. Говори се, че дори тя взимала участие в оргиите, които лично организирала.

4. Клеопатра (69-30 г. пр. Хр.)

Знаменитата Клеопатра VII, за която няма човек, който да не е чувал, била известна с неземната си красота и мощното си влияние над мъжете. Дъщерята на Птолемей XII е едва 17-годишна, когато става фараон. Първоначално тя е регент на брат си Птолемей XIII, който тогава е само на 10 години.

В името на династията група висши съветници прогонват Клеопатра и тя е принудена да напусне страната през 49 г. пр. Хр. За да си върне престола, тя търси помощта на Рим.

Благодарение на подкрепата на римския пълководец Юлий Цезар, на когото тя става любовница, тя събира мощна армия, която повежда срещу силите на брат си. След победата поема управлението на Египет.

След като Цезар е убит, Клеопатра се съюзява с Марк Антоний, който силно се влюбва в нея. След тежко и жестоко поражение Клеопатра и Марк Антоний се самоубиват, след което Египет пада под римска власт.

Според някои историци Клеопатра не е била онази красавица, за която всички пишат и разказват. Те твърдят, че разковничето на изкусителната й сила над мъжете се криело най-вече в лекия й нрав.

3. Джована I Анжуйска Неаполитанска (1328 – 1382)

Бокачо чете „Декамерон“ на неаполитанската кралица, художник: Гюстав Вапер

Кралица Джована Анжуйска била известна със страстта си към секса с няколко партньори едновременно. Тя редовно викала в стаята си мъже и жени, с които влизала в сексуален контакт.

Още когато била на 17 години, при нея идвал самият Бокачо, който й четял на глас пренаситения с еротика „Декамерон“. Според историците именно този факт е повлиял на повишения интерес на Неаполитанска към плътските удоволствия.

2. Екатерина II Велика (1729 – 1796)

Портрет на Екатерина II, художник: Фьодор Рокотов

Управлението на Екатерина II е белязано с толкова много скандали на тема секс, че едва ли ще ни стигне мястото тук да ви разкажем за всичките. Още през младите й години количеството на постоянните й любовници прехвърляло над 30, а с времето сексуалният й апетит все повече нараствал.

Тя имала репутация на покровителка на изкуствата, литературата и образованието, но също така била известна с дванадесетте си добре документирани любовни афери, няколкото извънбрачни деца и с ексцентричните си жестове, като например подаряването на 1000 крепостни селяни на един от любовниците си.

Близо 150 години след смъртта на Екатерина Велика, в края на Втората световна война, през 1941 г. германски войници се натъкват на една твърде любопитна тайна стая, докато проучват Гатчинския дворец, недалеч от Санкт Петербург.

Тя е пълна с еротично изкуство, дървени фалоси и множество меко казано непристойни мебели. Сред тях са маса, поддържана от четири еректирали фалоса и стол с дърворезби, изобразяващи пениси и вагини.

1. Валерия Месалина (17– 48 г. сл. Хр.)

Месалина, художник: Ханс Макарт

Съпругата на римския император Клавдий, известна още като „императрицата на разврата“ – Месалина, всяка нощ напускала императорското легло, за да спи с всеки срещнат римски легионер.

Ненаситната й страст към секса била толкова огромна, че тя създала цял публичен дом, в който организирала оргии. На пороците и нравствените качества на Месалина Тацит отделя особено място в един от своите исторически очерци.

Източник: woman.bg

Коментари
Зареждане...