Коя е малката тайна, допълваща секса ?

Като мантра за вечна любов звучи заветното:

„Отделяйте време за себе си“.

И също като другите мантри помага, защото в това се крие тайната за хармонични отношения.

Само когато си в мир сам със себе си, можеш да приемеш и обикнеш друг човек, с всичките му недостатъци и особености.

Ако в самия теб има непълноти, ако не знаеш какво те разсмива и както те натъжава, нямаш право да товариш друг със задачата да отговори на потребностите, с които самият ти не си запознат.

И ако си мислите, че горните изречения се отнасят само за емоционалната страна на връзката, но не и за сексуалната, заблудили сте се.

Отделянето на време за себе си и в интимен план (защо мастурбация звучи като медицинска диагноза) е изключително полезно за връзката като цяло.

Да познаваш собственото си тяло, какво му харесва и какво не, кои са „горещите“ точки и кой е най-прекият път до оргазма, е особено важно, за да можеш после, когато вече сте двама, да раздаваш и да получаваш удоволствие.

Прието е да се смята, че хората, които могат да разчитат на сигурен секс във всеки миг, нямат нужда и, по-лошото, не трябва да се самозадоволяват.

Това е дълбоко погрешно схващане, обясняват сексолозите и за съжаление е ставало причина за много раздели.

сутиен бельо гърди

Особено при мъжете, но и при жените, самозадоволяването не замества, а допълва секса в двойката.

В дни, в които не остава време за нормален обяд, да не говорим за пълноценен секс, една кратка среща със себе си ще намали драстично напрежението.

Това не е изневяра, това не е „избягване“ на партньора, а част от онова изключително лично пространство, което би трябвало да бъде неприкосновено, дори и когато сме намерили най-голямата си любов.

сутиен бельо гърди

Опознавайки себе си, най-вече в интимен план, отношенията с партньора, пак в интимен план, определено ще се подобрят.

Или ако трябва да повторим увода, „ако не знаеш какво те разсмива и както те натъжава, нямаш право да товариш друг със задачата да отговори на потребностите, с които самият ти не си запознат“.