Коя е певицата ни, която е нашето „тайно оръжие“ за Евровизие

Дни след като БНТ обяви българската песен, която ще ни представя на тазгодишния конкурс „Евровизия“ в Лисабон – „Bones“ на специално сформираната група Equinox, стана ясно, че зад изпълнението в Португалия всъщност ще стоят шестима, а не петима души. 

Певицата, която ще остане скрита в песента ни за Евровизия (видео)

Заедно с Equinox – Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов, Джони Манюел и Трей Кембъл, „Bones“ ще бъде допълнена и от гласа на шести човек – беквокалът на Жана Бергендорф Мария Димова.

Тя е R&B певица, която покори класациите с авторската си песен „Bbboy“, а в последствие нашумя и с представянето си в предаването „Гласът на България“, където се яви на кастинг с фолклорна песен – „Калиманку Денку“.

Вероятно именно заради многостранния й талант тя е била избрана и и ще изпълни фолклорните мотиви на българската песен на „Евровизия“.

„Композиторът Борислав Миланов се свърза с мен чрез Фейсбук и ме покани да бъда беквокалистка на Жана. Ще изпълня фолклорните мотиви. Няма да бъда на сцената, а зад нея. Гласът ми ще се чува, но аз няма да се виждам. Това е предложение, което не се отказва“, коментира певицата.

Тя допълва, че за нея е чест да е част от проекта и смята, че представянето ни ще е на много високо ниво и България дори има шанс да спечели „Евровизия“ тази година.

Според правилата на конкурса държавите нямат право да излизат на сцената с повече от шестима души. Концепцията на българското представяне на песента обаче засега все още е тайна.