Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Майки се вдигнаха на бунт срещу Деси Бакарджиева!

Героинята на Деси Бакърджиева от хитовия медицински сериал „Откраднат живот“ предизвиква истински фурор във виртуалното пространство.

Оказва се, че личните борби и стремежи на чаровната амбициозна д-р Лора Хинова, пресъздадени въздействащо от актрисата Деси Бакърджиева, са любима тема на стотици жени у нас, пише ХотАрена.

Потвърждението на това са няколко големи форума в мрежата, в които коментарите на млади майки по адрес на родната социална система, провокирани от съдбата на младата докторка в сериала, писа „Шоу“.

Една от чувствените теми, които най-вече будят реакциия, е свързана с майките, които хем трябва да бъдат до децата си в първите години след раждането им – като бъдат стимулирани финансово от държавата, за да не се налага да работят, хем да не загърбват докрай работата и социалния си живот.

Споменава се и болезненият у нас въпрос за оскъдните детски надбавки, изобщо за дефицитното откъм адекватност отношение към хората, които вече са или се подготвят тепърва да станат родители.

Доскоро един от акцентите в „Откраднат живот“ бе именно силното желание на д-р Хинова да има дете – което към днешна дата вече е факт.

В същото време в сюжетната линия понастоящем са не само любовните премеждия, но и вътрешните борби и абсурди, в които изпада героинята на Деси в търсене на оптимална комбинация в съчетанието между личното и професионалното.

Майките също сме хора, това в тази страна често се забравя! Това, че сме станали такива, не означава, че сме спрели да живеем“, емоционално реагира една от форумките, която по-нататък предлага да се организира протест по темата.

Темата за сурогатното майчинство, вследствие на което е и това на д-р Хинова, също бе разкостена. У нас то е забранено и се води дори престъпление, от което може да се лиши даден човек от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5000 лв. до 15 000.

Коментари
Зареждане...