Майки се вдигнаха на бунт срещу Деси Бакарджиева!

Героинята на Деси Бакърджиева от хитовия медицински сериал „Откраднат живот“ предизвиква истински фурор във виртуалното пространство.

Оказва се, че личните борби и стремежи на чаровната амбициозна д-р Лора Хинова, пресъздадени въздействащо от актрисата Деси Бакърджиева, са любима тема на стотици жени у нас, пише ХотАрена.

Потвърждението на това са няколко големи форума в мрежата, в които коментарите на млади майки по адрес на родната социална система, провокирани от съдбата на младата докторка в сериала, писа „Шоу“.

Една от чувствените теми, които най-вече будят реакциия, е свързана с майките, които хем трябва да бъдат до децата си в първите години след раждането им – като бъдат стимулирани финансово от държавата, за да не се налага да работят, хем да не загърбват докрай работата и социалния си живот.

Споменава се и болезненият у нас въпрос за оскъдните детски надбавки, изобщо за дефицитното откъм адекватност отношение към хората, които вече са или се подготвят тепърва да станат родители.

Доскоро един от акцентите в „Откраднат живот“ бе именно силното желание на д-р Хинова да има дете – което към днешна дата вече е факт.

В същото време в сюжетната линия понастоящем са не само любовните премеждия, но и вътрешните борби и абсурди, в които изпада героинята на Деси в търсене на оптимална комбинация в съчетанието между личното и професионалното.

Майките също сме хора, това в тази страна често се забравя! Това, че сме станали такива, не означава, че сме спрели да живеем“, емоционално реагира една от форумките, която по-нататък предлага да се организира протест по темата.

Темата за сурогатното майчинство, вследствие на което е и това на д-р Хинова, също бе разкостена. У нас то е забранено и се води дори престъпление, от което може да се лиши даден човек от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5000 лв. до 15 000.