Митьо Пищова готов за отвъдното: Купи си VIP гроб и тузарски ковчег

Photo of author

Митьо Пищова е готов за отвъдното. Култовият шоумен си купи ВИП гробно място за 800 лв, похвали се самият той, цитиран от „Телеграф“.

Митьо Пищова взел съдбодното решение 2 дни преди тежка операция на сърцето, която ще му бъде направена на 13 декември в Правителствена болница в София.

 „Искам да благодаря на лекарите и сестрите от кардиологичното отделение на болницата във Велико Търново, защото за по-малко от месец два пъти ме върнаха от оня свят. Сега в София ще ми слагат някаква машинка на сърцето, която струва 20 хиляди лева.

Майната им на парите, те никога не са ме вълнували и не са били проблем. Винаги има добри хора, които се отзовават и ми помагат. Най-важното е да прескоча и този път трапа и да се върна жив за празниците.

Нагласил съм няколко кашона бутилки с уиски, суджуци, абе каквото си мислиш, само аз да се върна жив и здрав“, споделя Пищова.

Случилото се с него през последните години го накарало сериозно да се замисли върху края си, който ще настъпи един ден.

„Цял живот съм бил женкар и съм символ на българските мъжкари. Обаче напоследък започнах доста често да си мисля за смъртта. Затова по съвет на един мой приятел, богат нашенец, живеещ в Англия, реших да си купя отсега гроб, та да не тежа на плещите на сина ми един ден.

Купих си за 800 лева гробно място във ВИП алеята на търновските гробища, до чешмата, където погребват кметове и важни клечки. Ще го направя отвътре с плочки и ще преместя в него първо костите на моя дедо, дето лежи в гробището в село Батак. Дядо ми Йордан ме направи човек.

Той ми даде парите да уча в Стопанската академия в Свищов и да се дипломирам, за да не бъда прост човек. Затова му дължа поне тази едничка признателност“, удря го на чувства Митьо.

Ковчегът, който си е поръчал е бял, със златни дръжки и отвътре копринени чаршафи.

„Искам, като ме погребат, да сложат в ковчега 4 неща: златния часовник, който ми е подарък от един много скъп за мен човек, убит през 90-те, бутилка уиски „синьо Джони“, 25-годишно, пури „Кохиба“ и накрая иконата, дето ми я подари баба Ванга, като ходих при нея.