Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Най-ценният урок, който да следваш през следващата година

В края на годината е много лесно да попаднем в капана на равносметките, уроците….

Отвсякъде те заливат с всякакви съвети как следващите месеци да са по-хубави от предишните.

Как да бъдеш по-добър? Как да намериш любовта? И дори всички те да са прекрасни и полезни, не струват нищо без този съвет

Това е най-ценния съвет, който можеш да вземеш с теб от тази година и да го пренесеш в следващата, за да бъде тя по-красива и щастлива.

Бъди себе си…

Тези три кратки думички до голяма степен крият в себе си ключа към щастието.

Когато си себе си, ти следваш своя собствен път. Той те кара да се чувстваш в свои води, спокоен и уравновесен. Тогава не се притесняваш какво мислят останалите за теб, защото знаеш, че в края на деня мнението, което има значение, е твоето собствено. Така се научаваш да държиш най-вече на него.

Когато си себе си, приемаш по-лесно несгодите, които ти се случват. Научаваш се да ги превръщаш в уроци, вместо да се измъчваш и самосъжаляваш.

Когато си себе си, приемаш и добрите, и лошите си страни. Знаеш, че не си перфектен, знаеш слабите си места. Когато това стане, започваш истински да се обичаш. Преставаш и да съдиш останалите толкова строго, защото знаеш, че те също имат своите добри и лоши страни.

Когато си себе си, често губиш хора. Не всеки приема останалите такива, каквито са. За това по пътя към себе си, ще се разделиш с няколко „приятели“, които не харесват напълно твоето „Аз“. Хубавото обаче е, че ще си сигурен, че онези, които остават, ще бъдат там завинаги.

И така. Въпреки че е прекрасно да бъдеш себе си, не е много лесно. Изобщо даже. Често се сблъскваш с проблеми, хора, които не харесват/разбират начина ти на мислене, такива, които искат да живееш техния живот, защото си мислят, че е най-правилен. Изобщо да покажеш наяве истинското си аз и да държиш на него върви ръка за ръка с много силна воля и много премеждия, често и с разочарования.

Но си заслужава!

Коментари
Зареждане...