Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Няма да повярвате каква е съдбата на Дивна след катастрофата с Кристин!

Модела Кристин Илиева, която пострада тежко в жестоко транспортно произшествие, все още не е била разпитана от районна прокуратура в град Левски, тъй като се възстановява от травмите си във Военна болница, пише Уикенд.

От прокуратурата в Левски отсякоха, че ако Кристин предяви финансов иск към Дивна, каквато възможност и дава законът, певицата ще бъде наказана с по-тежка административна глоба, но дори тогава няма да лежи в затвора.

Според автотехническата експертиза, направена на автомобила „Тойота Корола“, Дивна е шофирала с превишена скорост – 98 км/ч при максимално разрешени 60 км/ч в района на село Българене.

Според мнението на наблюдаващия прокурор от певицата не би следвало да се търси наказателна отговорност, а само административна. Предложението на обвинението е шофьорската й книжка да бъде отнета за срок от 1 година и да и се наложи санкция от 2000 лева.

„Да, тя е извършила нарушение на пътния правилник, но има смекчаващи вината обстоятелства – не е дала положителна алкохолна проба, а допреди катастрофата не е имала нито една отнета точка, т.е. била е безупречен шофьор.

Освен това трябва да се вземе предвид факта, че катастрофата се е случила на място с лоша пътна настилка и при недобри атмосферни условия. Практиката при подобни казуси е от провинилия се шофьор да се търси наказателна отговорност, когато няма жертви на пътя.

Травмите на пътничката й се водят „средна телесна повреда“, коментира представител на районната прокуратура в град Левски.

Коментари
Зареждане...