Пази се от тези типове особняци

Всички жени малко или много мечтаят да срещнат някой по-различен, че и по-интересен и по-запомнящ се мъж, който не прилича на нито един техен бивш и няма нищо общо с добре познатите клишета. Мъж, който притежават някаква частица странност, която е едновременно тайнствена и привлекателна.Момиче, пази се от тези типове особняци

Добрата новина е, че подобни мъже има и вероятността да срещнем поне един такъв е голяма. Лошата е, че и сред тях са на лице няколко типа особняци, които е най-добре да избягваме. Защото прекалено шантаво… не е на хубаво.

Доктор Джекил и Мистър Хайд

В началото, такъв типаж изглежда винаги интересен, заради своята непредсказуемост и различно поведение. Мислим,че е динамичен, креативен и по всяка вероятност е въздушна зодия, защото сменя скоростно мненията си и настроенията си. Но в един момент това започва да ни дотяга, тъй като наистина в него сякаш живеят двама човека, които нямат нищо общо. Тъкмо свикнем с единия, и неочаквано попадаме на другия. Подобно явление може да бъде доста изморително, натоварващо и плашещо, особено ако усетим, че си падаме по едната му същност, а другата изобщо не я понасяме.

Филмарят

Не, не става въпрос за някой луд киноман или бъдещ режисьор и филмов критик, а за онзи, който винаги живее в някакви свои филми, чийто сценарии е трудно да бъдат проследявани и разбирани. Той често влиза в абсурдни роли и филмира всяка ситуация според своето виждане. Ако сте заедно и филмарския му начин на живот не ви допада, това няма да го впечатли особено. В най-добрия случай ще ви изключи от сюжета, а в най-лошия – ще се опита да ви направи главна героиня в него без дори да ви уведоми. Отношенията с такъв човек никога не водят до развитие и щастлив край.

Drama King

Не си мислите, че единствено жените могат да се превърнат в олицетворение на безкрайните и безсмислени драми. Има мъже, които дори се справят доста по-добре в това начинание. В началото може да изглеждат малко самотни, но симпатични и да поискат съвет или да споделят някой проблем. В това рабира се, няма нищо лошо, но когато съвсем скоро разберем, че драмата, оплакването и песимизма са основен приоритет в живота им, ни се иска никога да не ги бяхме срещали. Обикновено тези драматични господа могат да превърнат всеки безобиден спор или забележка в сърцераздирателна трагедия и да обърнат така нещата, че винаги да изглеждат жертви.

Окултно-езотеричния фен
Този типаж е един от най-тайнствените и мистериозните именно заради своите интереси и занимания. Ако и вие си падате по подобни неща, може да се окаже точния човек и да се преоткриете взаимно по ваш си, мистичен начин. Но в случай, че не припадате от вълнение при мисълта за карти Таро, рунически талисмани, окултни форуми или непонятни ритуали, то най-добре е да не задълбочавате прекалено отношенията си. Доста често окултно-езотеричния фен, не е просто любител и не всичко е толкова безобидно колкото може би ви се иска. Подобни хора понякога могат да имат много странно излъчване и присъствие, което направо да ви омагьоса (и преносно и буквално…).

Религиозно обсебеният
Още един интересен тип, с който е по-добре да си нямате вземане-даване. На пръв поглед той също е малко мистериозен и дори може да ви впечатли със своето вежливо отношение и дълбоки исторически и религиозни познания. Разбира се, всеки има право да вярва в каквото пожелае и да не се страхува да сподели този факт с околните, но когато започне да ви кани на религиозни сбирки всяка седмица, да ви препоръчва от своите книги и темите му за разговори да са предимно в тази област, имайте едно наум и тактично се отдръпнете. Не е изключено да членува в някоя от мнобройните секти у нас, а това вече определено би било проблем.

Любителят на чашката
Този тип мъже всъщност не са чак такива особняци, но при някои от тях злоупотребата с питиетата може да има точно такъв ефект. Ако го познавате от скоро и умее да пие така,че в началото да не му личи особено, е възможно да ви наговори куп небивалици и странности, с които да ви заблуди, че е по-особен и различен. Би могъл дори да ви се обясни в любов мислейки за някоя бивша. Ако употребата на алкохол не го прави агресивен, или го докарва до състояние на депресия или до прекалена бъбривост и енергичност. Не е изключено и да го избие на безброй откровения за миналото му, които после веднага ще отрече поради липсва на спомени.

Фалшивият аристократ
Този мъж изглежда и се държи така, сякаш е дошъл с машина на времето от някъде другаде. Той е винаги любезен, употребява изтънчени думи, които неговите връсници дори не са чували и има маниери и отношение типични за някой принц или аристократ. Може да ви направи серенада, да ви посвети стих или да ви цитира някой сонет на Шекспир, а после да ви заведе на опера резервирайки местата с най-красив изглед. Но приказката приключва някъде след втората среща, когато вие разбирате, че зад този чар и галантност, се крие най-обикновен нарцисизъм и нуждата от постоянно доказване заради собственото му его. След това забелязвате и неговото пренебрежение към околните и безкрайните „кралски“ капризи, с които е в състояние да се справи само майка му.

Обсебеният столкър
Няма как да го сбъркате. Във всички случаи, той е тотално обсебен от вас, макар и първоначално да ви изглежда,че се държи така защото е хлътнал и искрено ви обожава. Скоро обаче става ясно, че следи всеки ден профила ви в социалните мрежи, знае подробности за живота ви, които не би трябвало, засичате се по всяка време уж случайно и дори е разбрал къде живеете. Подобно поведение наистина би могло да бъде плашещо и по никакъв начин не трябва да се толерира. Обсебеният столкър е най-лошият тип особняк и често притежава и някои качества присъщи за споменатите по-горе. А най-важното за него, което трябва да знаете е, че никога не се променя.