Помощ! Влюбен съм в приятелката на най-добрия ми приятел!

Кое тежи повече – приятелството или любовта, и може ли дружбата да оцелее, ако емоциите създават проблем?

Той е най-добрият ви приятел, а тя е неговата жена. Обаче вие не просто я харесвате, а постепенно хлътвате по нея. И дилемата „тя или той“, „приятелството или любовта“ се изправя като дамоклев меч над главата ви.

Какво да правите?

Оттегляте се – забравяте за нея!

За нищо на света не искате да загубите верния си приятел. Мъжката дружба е най-ценното, което имате и не бихте я проиграли за несигурна връзка.

Изборът е ясен – приятелят е по-ценен от жената, чиито образ си ляга вечер с вас в леглото.

Стараете се да я избягвате, най-малкото, защото се страхувате да не ви заподозрат в нечистите помисли, които определено се събуждат всеки път, когато тя е наоколо.

Самодисциплината на чувствата е трудна работа. Може и да ви се получи и тогава си заслужава да вдигнете наздравица за самия себе си. Но успехът е силно съмнителен. А и ситуацията не работи във ваша полза. Движите се в една компания.

Той ви споделя щастливите мигове с жената, която харесвате или още по-лошо – започва да се оплаква от нея, макар че не иска да я напуска.

Според психолозите това е най-трудната ситуация, в която няма правилно поведение. Ако изберете откровено да признаете на най-близкия си другар, че харесвате половинката му, може да изгубите и него, и нея.

Ако решите да мълчите като комунист на разпит с надеждата да ви мине, най-вероятно ще събудите основателния въпрос защо се държите като бурсук.

И пак ще трябва да си признавате.

Благосклонната съдба би ви изпратила в този момент някъде много далеч от бурята – на работа в чужбина или поне в дълга командировка в друг град. Ако имате този късмет, изцедете го максимално, най-вече като се отдадете на флиртове с всяка жена, която поне малко ви хареса.

Все пак и 21 век не е измислил нищо по-добро като лечение на забранената любов от старите клишета „времето лекува“ или „очи, които не се виждат, се забравят“.

Отивате да тренирате бокс

Това поведение е типично за всеки уважаващ себе си мачо. Неканените емоции към жената на ближния го ядосват сериозно. Якото блъскане по въображаем противник не само сваля адрелина, но и истински помага в търсенето на изгубеното равновесие.

Физическото натоварване и изливане на енергията и яда върху боксовата круша се препоръчва горещо от терапевтите, а може да се замени и с друг спорт, по възможност силов.

Луд сте по нея…

Решението е радикално. Към него се прибягва или когато първите два варианта на бягство са претърпели крах, или при мъже, които определено дават превес на желанията си пред светостта на мъжкото приятелство.

Прямо и откровено до болка хвърляте картите на масата, пък да става каквото ще. Този изпълнен с драматизъм вариант не случайно е вдъхновил не един филм.

В реалния живот не всичко е толкова драматично, успокояват психолозите. Рядко развръзката е юмручен бой между самци или раздираща се от съмнения дулцинея, която седи по цели нощи в съмнение кого да избере.

Животът поднася скучни решения вместо драматични обрати, сочат изследванията.

Най-често емоциите и на тримата минават като буря в чаша вода. Но все пак, внимавайте – бурята може да се окаже истинско торнадо.

Източник: rozali.com