Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Преслава направи огромна промяна, последваха я и други звезди!

Кой е чувал за Петя Колева Иванова от Добрич? А за Преслава от „Пайнер“ ?

Фолкпевицата стана поредната изпълнителка от музикалния жанр, която по съдебен път си промени името.

Петя стана Преслава и вече е така по лична карта. Фолкаджийките подхванаха модата през последните години да зачеркват рождените си имена и да приемат псевдонимите, които ги направиха известни.

Някои от тях се срамуват от имената, дадени им от родителите, други искат да са по-модерни, но тенденцията е факт, съобщава sekret.bg.

Симптоматичен пример е Димана, която по рождение е Димитричка. Изпълнителката изпада в ужас, когато трябва да се представи пред хора. И започва да използва псевдонима си.

В няколко телевизионни интервюта нарича себе си Димана и закачливото Димитричка остава в историята. Процедурата е твърде тромава и й отнема близо две години, докато стане далеч по-модерната Димана.

През 2016 г. Джена разкри пред феновете си в социалните мрежи, че рожденото й име Десислава е заменено в личните й документи с псевдонима й.

„Българският съд има нужда от две години, за да смени името на гражданин. За да получа официално в документите си името Джена, беше нужно време. Сега това вече е факт“, коментира бившата Десислава.

 

Тогава тя беше изловена да посещава съда заедно с мъжа си Наско, като уточни, че драма няма, а става въпрос само за смяната на името. Мотивът й е, че точно като Джена е позната за широката общественост, а никой не знае, че е Десислава освен най-близките й хора. Това е причината и Преслава да зареже безличното Петя и да официализира псевдонима си, пише „България днес“.

Сашка Васева също подаде молба в съда за промяна на името. Тя призна, че се срамува от образа, който е изграждала през 90-те година на миналия век и иска да започне на чисто. Тя се отказва от името си и иска в личните документи вече да бъде вписвана като Александра Бакърджиева (по фамилията на съпруга си).

„Срамувам се от това, което бях. Вкараха ме в една нетипична за мен роля, развяваха ме като знаме на пошлостта. Днес децата ми се срамуват от мен, от песните, които някога съм пяла. Не ми го казват, но го усещам“, изповяда се Сашка.

Впоследствие тя разкри, че може и да не си сменя името и да остане със старото, така че името й по документи към днешна дата остава мистерия.

Преди едно десетилетие ДесиСлава (друга, не Джена) искаше да се казва Десс. Дори си промени псевдонима, за да придобие по-голяма популярност.

Смяната така и не се получи, а фолкаджийката се върна към старото ДесиСлава, което й беше измислено от Митко Пайнера и точно с него стана популярна. Макар от много години да са на сцената, някои изпълнители запазиха в личните си карти истинските си имена.

Дори и никой да не ги нарича с тях. Малцина знаят, че Милко Калайджиев всъщност е Михаил Панайотов Калайджиев. Той е категоричен, че никога няма да си смени името, тъй като това не е чак толкова важно за хората.

Галена е Галина Генчева. И макар да има минимална разлика, остава до ден днешен с рожденото си име. Кали също е Галина, но не мисли да занимава съда с подобни дреболии.

Преди време се заговори, че Алисия обмисля да се казва и така по лична карта. Плановете й били да махне скучноватото Ася, но няма официално потвърждение, че е направила промяната.

За ново име в бъдеще обмисля Емануела, която по рождение е Емилия Цветкова, но всички я знаят и наричат с псевдонима й. Най-близките й приятели й казват Ема, което може да използва и за истинското й име, и за псевдонима й.

Хаосът в чалгата е пълен, шегуват се меломани, които на моменти се губят в морето от имена.

Коментари
Зареждане...