Съдят шофьора на Преслава за убийство

Шофьорътна фолк певицата Преслава –  Иван Саравски, баджанакът му Борислав Ташев, катаджията Костадин Илиев и Серго Комисионера ще отговарят отново пред съда за зверската катастрофата, при която загина 84-годишен пешеходец на Централна гара.

Катастрофата стана на 6 декември 2014 година, а подсъдимите получиха съответните присъди.

След това обжалваха пред Апелативния съд, който върна делото за преразглеждане от нов състав на Окръжния съд. Причината са допуснати процесуални нарушения.

Процесът тръгна наново вчера с разпоредително заседание, пише „Марица“.

Припомняме, че озвучителят и личен шофьор на фолк дивата прегази с „Ауди А4“ 84-годишния Петко Петков в района на Централна гара, но след това се скри.

Приятелят му Тихомир Монев по съвет на полицая Костадин Илиев съдейства вина за катастрофата да поеме баджанакът му Борислав Ташев. В схемата е и Сергей Джамбазов, познат като Серго Комисионера.

Старт на разпоредителното заседание не беше даден, тъй като един от подсъдимите и двама от адвокатите не успяха да присъстват в съдебната зала заради планирани отпуски и здравословни проблеми.

След края на заседанието обвиняемите използваха хитър способ и се скриха от камерите на журналистите, като за прикритие използваха дамски син чадър.