Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

САМО В КЛЮКИНИ! ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЮ С ЕНЧО КЕРЯЗОВ!

Най-успешният български акробат Енчо Керязов даде Ексклузивно интервю пред наш репортер след мега спектакъла „Нощ на звездите“ в „Арена Армеец“.

Шоуто изправи хиляди на крака и събра българи от цялата страна, които имаха честта да се докоснат до магията на най-добрите циркови изпълнители в света

– Вие, сте един от най-успешните акробати в световен мащаб. Как възникна страстта Ви по този спорт?

– Тръгнал съм от лоста в двора на къщата на дядо ми.

Началото беше в двора на село Ханово, в къщата на дядо ми, на когото съм кръстен. Той ми направи висилка за първите ми спортни занимания. На 6 родителите ми ме заведоха за първи път на цирк в Елхово. Останах запленен и влюбен в акробатичните изпълнения. Майка ми веднага ме записа на спортна акробатика. Треньорът казал на нашите, че нямам качества – но ме приема заради голямото ми желание.

Публикувахте от Encho Keryazov в 20 март 2018 г.

Бях влюбен в цирка и работех буквално 24 часа в денонощието. Всеки един успех си има цена. Много пъти съм казвал, че мечта и цел са две различни неща. Ние всички си мечтаем различни неща и това е страхотно, но целта е друго нещо. Може да си стоим на плажа и да си мечтаем един ден голямото нещо да се случи…

Целта се постига, когато запретнем ръкави и започнем реално да работим. Много пъти хората си мислят, че това е непременно стоене в репетиционната зала или фитнеса. Тук огромно значение имат начинът на хранене и възстановяване, а не само времето в залата.

Посветих изцяло на тези 9 минути, които публиката вижда. Правех само неща, които ми помагаха да стана по-добър. Ядях само храни, подходящи за диетата, в която съм в дадения момент. За мен това не е лишение, защото аз обичам това, което правя – това беше моята мечта и моята цел. На моята съпруга, моите деца – те са хората, които аз лишавах от много неща, защото те всички се съобразяваха с моя начин на живот.

– В кой момент точно осъзнахте, че акробатиката е Вашето призвание в живота?

-Още, като влязох в залата.

Публикувахте от Фондация "Енчо Керязов" в 19 март 2018 г.

– Работили сте с едни от най-успешните спортисти в света, имате ли интересни истории с някого от тях?

– Наистина съм работил и срещал много успешни спортисти и винаги ми е било интересно да общувам с тях. Трудно ми е от всички тях да отделя само един. Сега се сещам за срещата ми с Роджер Федерер ако след час или утре ме питатате сигурно друг ще ми е отговора.

С Федерер се срещанахме за първи път през 2014г. Тогава аз имах ангажимент с националния цирк на Швейцария. Написах писмо до Линетте Федерер, която основно работи в фондацията на Роджер. Тогава организирах благотворителен търг за набиране на средства в помощ на предстоящото награждаване на фондацията.

На следващата седмица Роджер лично дойде на спектакъла и ми подари неговия екип с които е печелил финал на Австралия оупън. Говорихме си дълго кой как се справя с травмите и дълголетието в спорта.

Той ме покани да участвам в организирана от него гала вечер, която е за набиране на средства за деца от Африка. Основното на тези вечери е тенис мач между него и друг известен тенесист и няколко музикални изпълнения.

Публикувахте от Фондация "Енчо Керязов" в 21 март 2018 г.

– На 17 март се проведоха 7-годишните Награди на Фондация „Енчо Керязов“, как възникна идеята?

– Откъде дойде идеята ли? Първо, идеята дойде от кмета на град Ямбол – г-н Георги Славов. Той искаше да направи коледно тържество в общината. Свърза се с мен и ми предложи да наградя деца от Ямбол, които са постигнали успехи в образованието и в спорта.

Разбира се, веднага изявих желание, взех подаръци на децата, но поради финансови причини събитието така и не се състоя. Въпреки това, остана възможността да раздам наградите и грамотите, но при липса на събитие, камери, публика – ми беше ясно, че тези деца няма как нито да ги впечатлим, нито да ги вдъхновим, за да продължават да правят това, в което са най-добри. И оттам дойде идеята да се направи събитие, разбира се „Нощ на звездите“ няма нищо общо с първоначалната идея.

Нямаше циркови номера, съвсем друг тип инициатива беше. И за да може всичко да минава по нормален и официално установен начин – беше създадена и фондацията „Енчо Керязов“. Години по-късно мога да кажа, че аз и всички хора, които стоят зад събитието, сме успели да създадем наистина нещо уникално.

Шоуто е изключително грандиозно. Ако съпоставим някое шоу в Мулен Руж, Солей, в Лас Вегас – мога да се обзаложа, че публиката на тези места не е виждала в програмата повече от 1 призьор от Монте Карло, а тази година българската публика ще види шестима призьори на едно място. Изключително големи имена в цирковото изкуство, събрани на една сцена. Съвсем отговорно мога да заявя, че такова нещо не може да се види никъде по света.

Публикувахте от Фондация "Енчо Керязов" в 19 март 2018 г.

Разбира се, тук е мястото да спомена и имената на хората, които толкова много ми помагат и влагат от себе си – този спектакъл да се осъществява все по-успешно с всяка изминала година.

Първо трябва да спомена хората, които са в управителния съвет, защото те допринасят с каквото могат. Горд съм, че всички те са съгласни имената им да стоят в управителния съвет на фондацията.

Маги Халваджиян страшно много ми помага във всяка една насока, всичко, което касае шоуто да бъде на такова ниво. Той познава страхотни хора в България, които са участвали като изпълнители през годините. Не мога да ги изброя, защото са страшно много и всички те са адски талантливи.

Другият човек, който много ми помага – това е Христо Мутафчиев. Консултирам се с него за актьори, които можем да включим в програмата, обменяме опит, заимстваме идеи.

Другият човек, който мога да определя като моторът на всичко – това е фотографът Красимир Стойчев. Той е от Ямбол, занимава се с абсолютно всичко, за което можете да се сетите като организация и изпълнение.

Следващият човек, който искам да спомена е Ася Минкова. Младо момиче, студентка в Американския университет, с перфектен английски език. Тя комуникира с всички мои гости, уговаря полети, самолетни билети. Грижи се отговорно за всички поставени задачи.

Също така: Нешка Робева, Ирен Димитрова, диригентът Левон Манукян, Светлозар Желев, журналистът Исак Гозес, Драгомир Драганов, треньорът Иван Чолаков.

Допитвам се и до Лора Крумова от Нова телевизия, Ива Стоянова от Канал 3, Кристина Иванова от БНР и една страхотна дама – Василия Димитрова – секретар в българската федерация по спортна акробатика. Всеки един от тези хора съдейства с всички сили този спектакъл да се случи.

– Като върнете лентата назад, има ли нещо, за което съжалявате? 

– За нищо не съжaлявам. Живях и живея, както си искам.

– Кой е най-трудният Ви момент в кариерата?

– Най-трудния момент в професионалната ми кариера е скъсването на трицепсово сухожилия на лявата ми ръка.

– Какво прави щастлив Енчо, когато не е на сцената, когато не е световноизвестният акробат, а просто себе си?

– Обожавам, когато съм си в България с моето семейство и моите родители. Обичам да споделяме преживяното, тогава времето спира.

Публикувахте от Фондация "Енчо Керязов" в 19 март 2018 г.

– Обиколил сте почти целия свят, на кое място отново бихте отишъл?

– По-скоро бих направил една екскурзия в България с моите деца.

– Наближават Великденските празници, семейство Керязови имат ли специална традиция, която спазват?

– Всяка година на този ден моята съпруга заедно с децата боядисват яйца. Избора на яйце е истинско предизвикателство. За първи път от последните 20 години на този празник ще сме си в България и ще се съберем цялата фамилия в къщата на моя баща.

– Какво забелязвате първо в една жена?

– Косата

– Кога разбрахте, че сте влюбен в съпругата си?

– Когато не спирах да мисля за нея дори за минута.

– Казват, че начина, по който един мъж предлага брак, определя характера му. Вие как предложихте брак на съпругата си?

– Предложението го направих в една малка каравана някъде в Шотландия. Не съм привърженик на помпозните неща, не съм планувал този момент. Това е токова истинско и свято, че се чудя как хората го плануват. Любовта няма контрол не подлежи на план, идва си момента и го правиш така, както го усещаш.

– И накрая какво ще пожелаете на нашите читатели?

– Да четат за да знаят, защото живеем във време на знаещите а знаещите могат.

Интервюто взе Габриела Плочева

Коментари
Зареждане...