Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

САМО ЗА МЪЖЕ! Как да разтопите сърцето й

Господа, приберете парите и скъпите си подаръци!

Според изследване, проведено от Lindor в Европа, включително и в България, съвременната модерна и самостоятелна жена се нуждае от нов вид романтика.

След години на разточителни и „грандиозни“ романтични жестове, отправени към дамите от страна на техните партньори, изглежда е дошло време, когато малките мили и грижовни жестове на внимание изместват традиционния лукс като задължителна част от романтичните отношения между двама души.

Тенденцията, дефинирата в изследването като „Новата Романтика“, показва че модерната жена е надживяла материализма на 80-те и е в търсене на любов, оповаваща се на уважение и зачитане.

Проучването показва че 87 % от съвременните български жени предпочитат малките, но мили подаръци, пред големите и разточителни. Всъщност точно скромните подаръци, поднесени с грижа и внимание, успяват наистина да разтопят сърцата им.

89 % от българските жени предпочитат да заменят традиционната романтика по определени поводи като празници, рождени дни и т.н., с малки ежедневни романтични жестове, тъй като те са спонтанни и изненадващи, и превръщат всеки обикновен ден в специален и незабравим.

Въпреки че жените в България оценяват разточителните подаръци като нова кола или диамантено бижу например, често се чустват неудобно от подобен жест и признават, че биха били по-щастливи, ако партньорът им показва любовта си чрез малки, но мили неща всекидневно, защото вярват, че малките романтични жестове идват дълбоко от сърцето и разкриват искрена любов.
Изображение
Българските жени споделят кои са най-милите неща правени за тях от техните партньори: засипва леглото й с цветя, докато спи; шегува се, за да оправи настроението й; подарява й шоколадова статуетка на Купидон; прави й серената; прегръща я всяка вечер, докато спи; поднася й годежен пръстен в чаша шампанско по време на романтична вечеря и др.

Резултатите от направеното в България изследване следват общоевропейската тенденция на промяна в нагласите на съвременните жени спрямо романтиката в отношенията с партньора.

Емили Дъберли – социолог и експерт по връзките – вярва, че причината е в промяната на начина на живот през 21 век:

„Традиционната романтика произлиза от факта, че жената дълго време е била зависима от мъжа. Но днес повече жени от всякога работят и много от тях са по-добре финансово обезпечени от половинките си.

От това следва и равноправието на жената в отношенията й с любимия. Романтиката придобива една много по-деликатна форма, където единствено загрижеността и мисълта за другия имат значение.“

Българските жени оценяват малки, но красиви подаръци като покана за романтична вечеря в ресторант или вечеря приготвена с любов от партньора, или просто подарък на любимия шоколад – все жестове, разкриващи загриженост и признание на индивудалните нужди и желания на половинката.

Коментари
Зареждане...