Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Секс игрите в офиса – Сладки и Опасни

На какво прилича животът на онези, които са прехвърлили тридесетте? На скучна кинолента от две серии – работа, вкъщи.


Или от три – работа, вкъщи, детската градина (училището). Рутина! Понякога, разбира се, се случват и празници, но те са толкова редки и скучни, че дори не оставят следа в паметта ти.

Кръст на кариерата
Ина тъкмо била навършила 30, когато й предложили перспективна длъжност с доста внушителна заплата. Отговорностите, естествено, също станали повече, налагало се да остава на работа до късно.

Така че вкъщи се връщала не по-рано от десет вечерта, набързо поглъщала старателно приготвената от родителите й вечеря и се тръшвала да спи.

Всеки четвъртък Ина посещавала своите клиенти по адреси. Обикновено на волана бил възрастният шофьор Никола, но този ден той бил болен и вместо него пратили 36-годишния Димитър – най-младият във фирмата. Двамата прекарали целия ден заедно, а вечерта Димитър поканил Ина на вечеря в малко заведение.

След седмица всички в офиса забелязали, че винаги мълчаливата девойка се е променила значително – тя се разхубавила, станала усмихната и по-общителна. Можела да говори за всичко, само не за отношенията си с Димитър.

Хубаво им било и на двамата, но Ина веднага разбрала, че за брак и дума не може да става. Не само защото родителите й (баща й бил доктор на науките, майка й – лекар) можело да не разберат нейния избор. А най-вече заради това, че Димитър бил женен. Ина си давала ясна сметка, че отношенията им нямат перспектива, но на сърцето не можеш да заповядаш…

Когато станало ясно, че е бременна, Ина без колебания решила да остави детето. Родителите си поставила пред свършен факт. И дълго се измъчвала, чудейки се какво да каже на колегите си. Накрая решила да не им казва нищо. Докато не станали очевадни промените на фигурата й.

Тогава напуснала работа. На високоплатената служба бил сложен тежък кръст. Хубаво ли е това, или лошо? Всеки решава сам за себе си. Попадайки в подобна ситуация, се постарайте навреме да подредите приоритетите си и да обмислите всичко добре, за да не си скубете косите после.

Помислете не само за себе си, но и за роднините си, на които ще се наложи да преживеят немалко неприятни моменти, за финансовата страна на нещата и за кариерата си.

Венчани за офиса
За да пламнат нежни чувства между колеги, е необходима някаква провокираща ситуация – купон, съвместно пътуване или дори навреме пусната шега. Иван и Мариана се познавали още от университета, били завършили заедно факултета по журналистика.

После се загубили от поглед. Минали седем години, и двамата се оказали на работа в една и съща редакция. Били само приятели, но само до деня, в който Мариана поканила Иван със съпругата и сина му на гости.

Оттогава те станали семейни приятели и постепенно започнали да се… сближават един с друг. След известно време Иван се разделил със съпругата си, развела се и Мариана.

Младите хора се подкрепяли в трудни минути и сами не забелязали как между тях избухнала любов. Повечето от колегите им се шегували с “гълъбчетата”, някои ги осъждали. Но след няколко месеца цялата редакия купонясвала на весела сватба. Всяка човешка съдба е лабиринт, състоящ се от множество пътища, сред които само един е верният.

На някои съдбата поднася подарък и им показва правилния път, други го търсят дълги години. Но има и такива, които така и не успяват да го намерят…

Плюсовете на служебния роман
1. Няма нужда да губите време за запознаване и опознаване отблизо. Можете да разпитате за всичко колегите си, а и да понаблюдавате обекта на въжделенията си.

2. Общи интереси. Често влюбените търсят точки на съприкосновение (например той добре играе тенис, на нея й се налага да взема уроци, за да ходят заедно на корта, или тя е увлечена по източните учения, той е принуден да се научи да се храни с клечки и т.н.), а вие нищо не трябва да измисляте.

3. Служебният роман е най-добрият начин да се освободите от рутината в работата. Повишава се и производителността на труда ви. Благодарение на емоционалния подем можете да преобърнете планини.

4. Възможност да си помагате взаимно в решаването на професионалните въпроси.

Минусите на служебния роман

1. Неговата бързотечност. На мястото на бурния роман неизменно идва подреденият спокоен живот, може би без него/нея/. Цената на краткото щастие може да се окаже прекалено висока – нервни сривове, разрушени семейства, съсипана кариера…

2. Сплетни и одумки. Влюбената двойка винаги е в центъра на вниманието на колектива.

3. Скука. Ако вие денонощно сте заедно, не е изключено на някой от вас рано или късно да му се приискат нови усещания и смяна на декора.

4. Наличие на общ кръг познати.

Съвети съм влюбената двойка

1. Не забравяйте, че приятелството си е приятелство, а службата – служба. Подчиненият и в двойката трябва да се подчинява като преди, а началникът – да ръководи. Ролите не бива да се объркват. Това значително ще намали поводите за изясняване на отношенията.

2. Оценявайте работата на партньора си в съответствие с резултатите от неговия труд, без да намесвате чувствата. Всяка предубеденост би усложнила отношенията между вас и ситуацията в колектива.

3. Не се оправдавайте пред колегите си за действията на своя/та/ избраник/ица/. За съжаление колегите невинаги са честни и може да ви манипулират, осъждайки вашия любим човек.

4. По време на почивките се старайте колкото се може по-малко да засягате личната тема, дори с близкия си приятел колега. Не забравяйте, че когато е влюбен, човек частично си губи разсъдъка, зле оценявайки думите и постъпките си. По-добре говорете за странични неща.

Съвети към колектива:

1. Постарайте се да разберете и да не съдите строго влюбените. Докато не попаднеш лично в мрежата на любовните чародейства, винаги е трудно да откриеш истината. А и нужно ли е да правиш това?

2. Любовта прилича на болест. Затова се отнасяйте към “заболелите” с търпение и разбиране.

3. Позволете на влюбената двойка сама да се ориентира в чувствата си. Поставете се на тяхно място.

Числата говорят

– Служебни романи най-често възникват в снимачните групи. На второ място са редакциите на вестниците и списанията. А най-рядко любов на работното място се ражда сред полицаите и библиотечните работници.

– От 75 до 80 процента от началниците се оказват въвлечени в романтични отношения в офиса, 31 на сто от подчинените са правили там секс. 10 процента от работещите жени твърдят, че са въртели служебни романи, от тях 11 на сто са живели с надеждата да оженят партньора за себе си, но едва всяка дванадесета е успявала да направи това.

Три четвърти от работещите жени казват, че са хвърляли око на свои колеги или с удоволствие са слушали комплиментите им по адрес на своите тоалети, прически и прочие прелести.

Коментари
Зареждане...