Ще го познаете по фетиша

Няма мъже без фетиши. Те могат да са стандартни фетиши, други по-нестандартни, но във всички случаи фетишът издава част от характера на мъжа. Или иначе казано – по фетиша ще го познаете!

Според  психолозите фетишизмът е сексуално състояние, при което удоволствието в интимния живот на хората се постига в резултат от контакт с предмети, аксесоари, части от тялото на човек. Фетишизмът може да се изразява и с влечението към определени действия. 

Съществува схващането, че фетишистите са извратени хора със сексуални отклонения. Всъщност в днешно време почти не се среща човек, който да няма нестандартни сексуални предпочитания. Но хората не винаги обръщат внимание кога, как и от какво се възбуждат, т.е. може да говорим за познати и непознати фетиши.

Често срещани фетиши са към частите от тялото като гърди, крака, дупе, ходила, косми по главата и тялото. Изкривяването на ходилата в Китай преди 1911 година и слагането на силикон в бюста в днешно време се обясняват именно с разпространението на фетишизма.

Други често срещани фетиши са към дамско бельо, чорапогащи, бременност, обувки, ботуши, ръкавици, перуки, пелени, дамски чорапи, прашки/бикини, балони, очила, очна превръзка, мляко, плюене.кожа, найлон, гума, латекс (материята е разтегателна и лъскава и наподобява човешката кожа)

Популярни са и влеченията към дрехи, направени от специфични материали като.  Често срещан е и трансвестният фетишизъм, при който хората изпитват наслада от обличането на дрехи на противоположния пол.

 Фетишът към измокряне и изцапване пък се изразява в изцапване с храна (шоколад, сметана, мляко), с пясък и кал, измокряне на дрехи или къпане с дрехи.

Съществува и фетишизъм към пълнота, при който сексуалното удоволствие се извлича от наднорменото тегло на партньора. То може да варира от леко наднормено до тегло, което причинява неспособност за ходене.

Има и състояние, наречено варорефилия, в което хората изпитват желание да изядат някого или нещо или да бъдат изядени.

Много мъже са фетишисти по отношение на женските устни. Възбужда ги формата и плътността им. Представят си как се целуват, а ако устните са леко отворени , въображението им няма граници.

Някои мъже направо потръпват от докосването на женската шия. Навярно си спомняте актьора Грег Джърман, в ролята на Ричард Фиш от сериала „Али МакБийл“, чийто фетиш е именно докосването на женските гушки.

Мъжете, които имат влечение към части от лицето и косата, обикновено са властни и силно зависими от успехите си. Силните мъже обикновено се възбуждат от слабите места на жената. 

За някои представители на мъжкото съсловие истинска наслада представляват ръцете (и въобще горната част на тялото). Могат с часове да докосват, целуват, боготворят ръцете ви, да галят гърдите ви, но това може да стане и неприятно в един момент, когато осъзнаете, че тези мъже няма да пристъпят нито сантиметър по-надолу по тялото ви.

Всеизвестно е, че мъжете гледат първо лицето на една жена, но после накъде насочват погледа си, не винаги е ясно. За някои от тях следваща „спирка“ е дупето. Идеалното женско дупе според мъжете, което може да ги изкара извън релси, е нито малко, нито голямо, и задължително стегнато.

Фетишът към глезени е също често срещан. Тази част на тялото може да накара мъжете да станат неудържими. Вероятно ви е позната сцената от много филми, в която продаваш в магазин за обувки е обсебен от ходилата на клиентките си.

Много често фетишът към глезени и ходила е в съчетание с високи токчета . Според повечето мъже високите обувки придават още по-изтънчен и секси вид на женските крака.

Познат ли ви е и „калиграфският фетишизъм“? Това е друго странно влечение, основаващо се на сексуална възбуда от пиърсинг, бенки, белези, интимна прическа, дори аромат.

Понякога фетишът започва да се възприема като нормално сексуално желание. Това се случва, когато цели култури развиват до такава степен фетиш към нещо, че влечението вече се схваща като нещо стандартно.

Такива са например фетишът към глезена в късновикторианска Англия и съвременният фетиш към дамско бельо. Африканците пък отдават предпочитанията си на силно изразените задни части. 

При всички хора, които смятат определени части на тялото за сексуално привлекателни, съществува фетишистко възбуждане.

Фетишите надали могат да бъдат изчерпателно изброени. Фетишизмът и другите форми на човешката сексуалност, може да бъде изключително разнообразен и да обхваща почти всички аспекти от човешкото поведение.

Много често хората премълчават какви са сексуалните им желания и фантазии. Няма нищо срамно в тях, особено, след като вече знаете, че почти всички около вас имат странни сексуални фетиши. 

Спестяването на такава информация може само да доведе връзката ви с интимния партньор до момент на застой. 

Фетишизмът не е нещо забранено и извратено.

Не се притеснявайте какво ще си помисли половинката ви за нестандартните ви желания. Споделете фантазиите си и ще ви е гарантиран интересен сексуален живот.

Източник: rozali.com