Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Шушана накара 18 двойки родители да изберат това име за детето си! Хитът измести популярни имена като Есмералда и Касандра

Древното еврейско парче „Шушана“ в последните месеци се превърна в тотален чалга хит.

Парчето в изпълненията на Наско Ментата и Преслава предизвика такъв фурор, че двете версии вече имат над 20 милиона гледания в социалните мрежи.

Песента обаче не спира да оставя своя културен отпечатък в родното общество. Служители в ЕСГРАОН разкриват, че вече 18 новородени дечица от всички краища на родината са кръстени с античното семитско име.

Рекордът се държи от жителите на най-голямата ромска махала в Сливен„Надежда“, където цели 6 наскоро проплакали момиченца са записани от родителите си „Шушана“.

Към бройката от 18 трябва да добавим и едно момче – Шушко Методиев Асенов от Варна, който е роден на 12 ноември и също е кръстен на нежната балада.

В старозагорския квартал „Три чучура“ пък се разиграла истинска циганска драма с бой и скубане на коси. Двете сестри Атанаска и Рая Исмаилови трябвало да родят с разлика от десетина дни.

Терминът на Наска бил 14 ноември, а на сестра й – на 23-и. Първата дама отдавна била избрала за име на чедото си Шушана и го обявила на цялата махала.

За зла беда обаче водите на Рая изтекли на 13-о число и тя родила здраво момиченце близо 4 килограма преди сестра си. Хитрушата „откраднала“ името и записала щерка си с древното еврейско название.

Като научила, Атанаска буквално превъртяла. Макар и бременна в 9-ия месец, тя нахлула в къщата на току-що родилата Рая и я хванала за косите.

Мъжете на двете откачалки едва успели да ги разтърват. В крайна сметка Наска също дала живот на девойка три дни по-късно и също я кръстила „Шушана“.

Новото хитово име продължава традицията сред малцинственото и не само население у нас да се кръщават деца на герои от песни, сериали и евтини романчета с меки корици.

Есмералда, Касандра, Талула, Канали, Мурс, Абейла, Алгора са само част от безумията, с които изобилства именникът на българските роми.

Дори „интегрираната“ Софи Маринова не се посвени да кръсти първородния си син Лоренцо, на екшън героя от второстепенни пуцалки Лоренцо Ламас.

За бъдещата си дъщеря Софчето отдавна си е заплюла царственото Касандра, но нищо чудно ако роди скоро да се радваме на още една Шушана.

Коментари
Зареждане...