Скандално! Дарина Павлова затвори Гранд Хотел Варна

Собственичката на Гранд хотел Варна, намиращ се в най-стария курорт в България, „Св. Св. Константин и Елена“, затвори вратите на своя хотел заради ремонтна дейност.ОБРАТ! Дарина Павлова затвори Гранда - в култовия хотел снимаха "Оркестър без име"

Грандхотелът е на почти 45 години, но днес огромната сграда на брега на морето е пуста. Работи само паркингът – същият, на който спряха любимците от „Оркестър без име“, мислейки, че ще свирят именно в емблематичния хотел. Тогава Георги Мамалев се притесняваше, че някой може да задигне музикалните инструменти, и затова не искаше да напуска джипа, но днес такава опасност не съществува.

„Къса ми се сърцето за този филм и спомените ми оттогава. Всъщност филмът ни е сниман на много места – и в Айтос, Слънчев бряг, Златни пясъци, Варна, Созопол, Албена, с. Черноморец, на плажа при „Дюни“. Култов си беше за миналото, култов е и сега“, смее се актьорът Антон Радичев, който във филма играе мъжът на Пепито с „топлата“ бира.

С днешна дата пред хотела работи само паркингът. Още през 2016 г. собствениците на Гранда, както го наричат варненци, обявиха, че планират голям тригодишен ремонт в него.

Чорбаджиите всъщност са широко известни – наследниците на убития бизнесмен и създател на компанията „Мултигруп“ Илия Павлов и най-вече жена му Дарина Павлова.

Хотелиерският бизнес на групата навремето се заражда по линия на приватизацията. „Мултигруп“ сключва една от първите приватизационни сделки в сектора, купувайки туроператорска фирма, наследила марката „Балкантурист“, а през 1995 г. холдингът придобива 49% от капитала на „Грандхотел Варна“, пише в архивите на Гранда.

През 2001 г. експанзията продължава и с „Хотел Интернационал“ в Златни пясъци, година по-късно с бившата резиденция „Перла“ в близост до Приморско и ваканционно селище „Парадайс бийч“ в Свети Влас. Хотелите са обединени под бранда „Би Ти колекшън“, който се управлява от мениджмънт компанията „Би Ти девелопмент сървисиз“, като сега активите на „Мултигруп“ са разпределени между наследниците му и мениджмънта, излъчен от група инвеститори.

През 2016 г. от „Би Ти девелопмент сървисиз“ потвърдиха, че продават „Парадайс бийч“. Детайли по сделката не бяха споделени, като стана ясно, че менажиращата компания ще концентрира усилията и инвестициите си върху останалите активи и най-вече спакомплекс „Грандхотел Варна“, който трябваше да бъде обновен в следващите три години, а инвестициите щяха да бъдат около 50 млн. евро.

Засега обаче ремонт по хотела няма, но през лятото строителните работи така или иначе са забранени по черноморските селища.

Сега варненци съжаляват, че няма как да си пият кафето и да топват дупе в минералния басейн на хотела.

Красивата Дарина Павлова обаче предпочита да летува извън България. Тази година тя започна почивката си от Ла Мадлена, където бе с приятелка. В началото на 2018 г. пък тя танцува и на карнавала в Рио де Жанейро.

За последно чаровната бизнесменка бе, когато я поканиха за жури в риалити проекта „България търси талант“ през 2015 г.

Година по-късно тя продаде софийския „Грандхотел България“ – една от емблемите на жълтите павета. Купувачът на топимота бе бизнесменът Мирослав Печев, пише в регистъра. „Грандхотел България“ е построен през 1937 г. след конкурс за изграждане на Доходна сграда на Чиновническото застрахователно дружество. В момента емблематичната сграда е в ремонт, но скоро ще бъде въведена в експлоатация.

Киностудиото в Бояна работи перфектно с Дарина Павлова и нейната компания. Тя бе от инициаторите у нас да дойдат холивудските актьори Шварценегер, Силвестър Сталоун, Антонио Бандерас, Джейсън Стейтъм, Барни Рос, Конрад Стоунбанкс и много други. Всички те се снимаха в „Непобедимите“. Благодарение на нея в София ще бъде снимана и реклама за последния модел автомобил на „Порше“, но подробностите са тайна. Синът на Ави Лернер – Ярив, също е добър приятел на Дарина.

Запаленият йога миналата година проведе фестивала си, като доведе американски учители по духовни практики в хотела на Дарина – „Рила“ в Боровец. Тази година през август за втори път ще се проведе международният фестивал за йога и музика, организиран от него.