Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

„Стани богат“ вече по БНТ при това без Ники Кънчев

Легендарната и много разпространена телевизионна игра „Стани богат“ се завръща на малкия екран, но този път без така обичания водещ.

"Стани богат" по БНТ, но май без Ники Кънчев

Състезанието ще започне да се излъчва скоро, макар че все още няма уговорена дата за старта му. Има вероятност обаче то да тръгне с нов водещ, а не с Ники Кънчев, казаха запознати с бъдещата програма на БНТ.

Според други преговорите все още не са приключили и едва ли Кънчев – единственият водещ на „Стани богат“ досега, няма да бъде поканен.

Обичаният журналист стана много популярен точно като лице на интелектуалната игра. „Стани богат“ стартира у нас на 12 май 2001 г. и с прекъсвания се излъчва до 30 май 2014 г. все по Нова тв.

За разлика от повечето формати, чиито лицензи се държат от телевизиите, разрешителното за „Стани богат“ е на изпълнителния му продуцент Нико Тупарев и на компанията му „Олд скул“ (преди години беше на предишната му компания „СИА Адвъртайзинг“).

Нова тв спира играта отначало с обяснението, че тя няма да се изъчва всеки сезон, а по-късно с твърдението, че рейтингът й не е достатъчен, за да остане в програмната й схема.

Обратно на пийпълметричните данни зрителите обаче продължават да я харесват и да я очакват. „Стани богат“ не напразно е най-успешната тв игра в световен мащаб от появата си на 4 септември 1998 г. в Англия. Създава я британската компания „Селадор“.

Шоуто е много гледано най-вече защото изпитва интелектуалните качества на участниците си, а не задава тъпи въпроси и няма имиджа на елементарна лотария.

Същевременно запознава аудиторията с интересни факти от човешкото знание. Фразата „Въпрос за 1 милион“ отдавна е влязла и в градския речник, когато е нужно да се онагледи нещо сложно и разбираемо само за шепа познавачи.

Навремето след свое участие Любен Дилов-син каза, че това е игра, за която се подготвяш цял живот, няма как за няколко дни да научиш всичко от световното знание, за да станеш победител.

Нагледно това бе показано от режисьора Дани Бойл във филма му „Беднякът милионер“, спечелил „Оскар“. В него на стола на богатството сяда сиракът Джамал Малик от Мумбай, който успява да отговори на всички въпроси.

Те според правилата на играта се усложняват с всяко следващо ниво дотолкова, че всеки победител в „Стани богат“ става национално известен заради знанията си.

Стартът на „Стани богат“ по БНТ е част от новата програмна схема на обществената телевизия. БНТ обяви и конкурс за нови предавания. Предложения се събират до 30 март 2018 г.

Коментари
Зареждане...