Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Струва ли си да дадете дупето? Отговор от специалистите !

Ако никога не сте пробвали анален секс, този въпрос сигурно редовно се прокрадва в мислите ви.

Толкова много се говори за него, толкова много се увещават девойките да си „дадат“ дупето, че понякога наистина можем да се запитаме… Всъщност заслужава ли си цялата тази суматоха?

Истината е, че за анален секс се говори толкова много, тъй като той все още е тема табу за някои хора – а какво по-хубаво от това да говориш за нещо, което много хора смятат за шокиращо и неудобно?

Аналният секс може да бъде страшен, мръсен и болезнен… това са най-големите ви опасения, нали? Но всичко ново е страшно! Страшно е да влезеш в студеното море за пръв път, страшно е да подкараш колело, страшно е да откраднеш първата целувка… всички тези неща могат потенциално да се объркат по някакъв начин… но когато ги направим, виждаме че не са толкова страшни и че можем да извлечем максимално удоволствие от тях!

Така е и с аналния секс. Както с колелото, не можеш да скочиш върху него и веднага да полетиш надолу по склона. Трябва да започнеш бавно, спокойно; да се подготвиш предварително с мерки, които да ти осигурят безболезнено преживяване – лубрикант, анален спрей и търпеливо начало с нещо малко – пръст или анален разширител. Трябва да избереш позата, която ти е най-удобна. Не всичко, което е ок за един, е ок за всички и в това няма нищо лошо.
Струва ли си да дадете дупето? Отговарят специалистите
Ако не изпитвате естествено желание за анален секс, не се притеснявайте – не всеки е готов за това. За някои хора аналната игра е начин да разнообразят сексуалните отношения, а за други е въпрос на емоционално състояние.

Понякога аналният секс изисква повече доверие и сигурност дори от вагиналния секс – възможно е с един човек никога да не пожелаете да правите анален секс, защото той не ви кара да се чувствате така, както трябва; когато обаче се появи правилният за тази цел партньор, повярвайте – желанието да му отдадете малко повече от себе си ще се появи съвсем естествено, а всичко останало ще се случи по възможно най-лесния и натурален начин.

Така че ако все още не сте опитали анален секс, или сте опитали, но не ви е харесало, задайте си следните въпроси и вижте къде ще ви отведат отговорите им:

1. Чувствате ли се комфортно около партньора, с когото ще опитате (или сте опитали)?
Понякога може да се окажете на перфектното място, в перфектния момент – но с неправилния човек. По една или друга причина отношенията ни с хората понякога ни провокират да издигнем определени бариери помежду ни. Може в много аспекти на връзката всичко да изглежда наред, но на едно базово, първично ниво да не се чувстваме уверени в този човек или в чувствата ни към него. Тогава да се отдадеш напълно става практически невъзможно, а оттам и правенето на анален секс, което изисква невероятно доверие, става невъзможно.

2. Чувствали ли сте се по някакъв начин длъжни/притиснати да се съгласите на анален секс?
Мъжете понякога са нетърпеливи да опитат нещо ново и не се замислят за чувствата на своята половинка по въпроса. Това обикновено се случва в нови връзки, в които може да се чувствате притиснати да докажете чувствата си или да покажете, че наистина си падате по „нестандартните неща“. Запомнете това – няма секс, който да бъде приятен, ако дори малка част от вас не го иска.

3. Някой от двама ви опита ли да придвижи нещата по-бързо от необходимото?
Ние хората често сме нетърпеливи и искаме нещата да се случват тук и сега. Това не е добър подход при аналния секс – прескачане на подготовката, използване на по-големи играчки или направо минаване към проникване с член вместо с пръсти. Всичко това може да направи аналния секс болезнен и неприятен. Хубавият анален секс изисква време – за подготовка, за отпускане, за подходящо състояние на духа.

4. Имали ли сте неприятен опит в интимните отношения? Страхувате ли се да се отпуснете?
Психологическа травма може да ви попречи да се отпуснете по време на секс, независимо какъв е той. Ако смятате, че нещо ви тормози и ви пречи да се наслаждавате на живота си, съветваме ви да поговорите със специалист.

В заключение ще кажем, че аналният секс наистина не е за всички – но ако сте в подходяща връзка, търпеливи сте, готови сте да отворите сетивата си за нещо ново и да преминете на друго ниво в разбирането за своето тяло и сексуалност – то определено си заслужава!

Коментари
Зареждане...