Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

ТОП 4 съвета за спестяване на пари през 2018г.

Началото на новата година винаги е било като мотивация за хората. Това ги кара да започнат начисто и често дори абсолютно на ново.

В началото на всяка година си даваме безброй обещания, които не винаги спазваме. Едно от тях е да пестим пари за големи покупки или далечни пътувания.

Как да отворим пълна касичка в края на година? Ето няколко лесни трика, които ще ви помогнат в мисията за добрите навици и спестените пари:

4 съвета как да пестите пари през 2018

1. Пазарувайте по-рядко с карта

Когато плащате с карта, обикновено не правите сметка на това кое колко струва и колко ще заплатите. Тъй като не виждате как парите излизат от джоба ви, психологически имате склонност да плащате по-големи суми. Освен това често губите представа за баланса по сметката си. Хубаво е винаги да знаете с каква сума разполагате, за да можете да планирате бюджета си по-добре. Пазаруването с карта е удобно, но пречи на спестовната сметка.

2. Закуска вкъщи и обяд в кутия

Замисляли ли сте се колко пари отделяте на ден за храна? За обяд харчите поне около 10 лв. дневно, които можете да спестите, ако си носите обяд в офиса. Плюсовете са, че ще спестите пари, а и винаги знаете че храната ви ще е прясна и добре приготвена. Не забравяйте и закуската, защото денят се познава по сутринта!

5 начина да повишим продуктивността си

3. Внимавайте с разпродажбите

Това, че ви се струва евтино точно сега, не винаги означава, че наистина е евтино или най-вече, че имате нужда от него. В големите магазини имаме усещането, че можем и трябва да си купим всичко, което ни се струва изгодно. По-добре пазарувайте необходимото, а не евтиното.

4. Продайте ненужните вещи

Разгледайте гардероба си и отделете всички дрехи и вещи, които вече не ползвате или никога не сте ползвали. Най-добре ги продайте онлайн. Това ще бъдат допълни пари директно за спестовната сметка. Другият плюс е, че ще разчистите пространството за нови придобивки.

Коментари
Зареждане...