Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Тото и трима негови авери бяха задържани от ГДБОП по време на наркосделка (Снимки+Видео)

Проведена е специализирана операция по противодействие на наркоразпространението на територията на столицата от служители на отдел „Наркотици“ в ГДБОП и на столичното РПУ. Действията са осъществени под наблюдението на Софийска градска прокуратура.

Това съобщиха от МВР, от където показаха и снимки и видео от акцията. В хода на операцията, в момент на осъществяване на сделка с наркотични вещества, са задържани четирима рецидивисти.

С.С. /39 г./от София, известен с прякора Тото – криминално проявен по чл. 354А от НК, осъждан за извършени престъпления, свързани с изнудване, отвличане, причиняване на телесна повреда, Н.Т. /38 г./ от София – криминално проявен отново по чл.354А от НК и осъждан за различни престъпления, Д.Д. /44 г./ от Габрово, осъждан за кражба, производство, притежание и разпространение на наркотици и шофиране след употреба на алкохол и И.Д. /39 г./ също от Габрово, и той осъждан.

След задържането им, при обиск у С.С. е намерен найлонов плик, съдържащ таблетки екстази с общо тегло 519 грама. При последвалото претърсване в дома му са открити два пистолета, единият от които със заличени номера, 550 патрона за тях и три пълнителя с патрони.

В жилище, обитавано от Н.Т., са намерени и иззети 515 грама бяло прахообразно вещество – кокаин, около 500 грама суха зелена тревиста маса – марихуана, хашиш, пълнител с поставени патрони за боен пистолет „Макаров“, около 13 хиляди лева и дори машина за броене на пари.

При обиск у Д.Д. са открити четири таблетки екстази, а у И.Д.- около 8 хиляди лева. Общото тегло на иззетите наркотични вещества е около 1,5 килограма. По първоначални данни групата е „зареждала“ с наркотици част от столичните дискотеки. След задържането на четиримата мъже в рамките на 24 часа, СГП е повдигнала обвинение на С.С. и Н.Т. за извършено престъпление по чл. 354Аи чл. 339 от НК и е удължила мярката им за задържане до 72 часа.

С решение на СГС на двамата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. По случая е образувано досъдебно производство за осъществен състав на престъпление по чл. 354А и чл. 339 от НК. Работата по случая продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.

>

Коментари
Зареждане...