Вдигнаха първата джендър сватба в България! (СНИМКИ)

Ето, че и България си има своята първа женена джендър двойка. Вяра и Диляна се врекоха във вечна любов пред семейство и приятели на скромно празненство, преди дни в Русе.

Нежната двойка поканила и свещеник, който да ги благослови. Те са категорични, че празничният ден е бил истинска сватба.

cof

На венчавката 25-годишната Диляна е била в бяла рокля, а 41-годишната Вяра в бял костюм. Двойката не пропусна да публикува снимки, на които личи радостта им.

Преди време момичетата споделиха, че разликата във възрастта не ги притеснява. Те са убедени, че след бракосъчетанието са готови да разраснат семейството си и да имат собствено дете.

Диляна ще бъде майката и ще ходи на ин витро процедури. Те ще дадат свобода на детето си да избере само пътя си и няма да го възпитават да е хомосексуално.

Диляна разказва, че е имала връзки и с мъже, но и духовно и сексуално й харесва да е с жена. Вяра твърди, че е силно разочарована от мъжете. Въпреки това от първата си връзка с мъж има 21-годишен син.

Любовта между двете пламнала в социалните мрежи. Те поддържат близо 8 месечна връзка във Фейсбук. Диляна работи в чужбина, връща се у нас и двете се срещат, пише „България днес“.

Двете дами споделят, че са минали през различни житейски драми, за да открият любовта.

Преди повече от година Вяра дала годежен пръстен на половинката си и е убедена, че тя е любовта на живота й. Наскоро й подарява още един годежен пръстен, за да потвърди любовта си.