Всичко, които не знаете за клитора

Днес ще ви разкрием всичко, което сте искали да знаете за най-чувствителното място на жената, но не сте смеели да попитате!

В клитора са концентрирани повече нервни окончания (около 8000), което е два пъти повече отколкото пениса има) отколкото където и да било другаде в тялото. Тоест клитора има много общо с мъжкия полов орган и често бива определян като недоразвит или закърнял пенис.

Клиторът е органът в женското тяло, който съществува с единствената цел, а именно достигането до оргазъм.

Стимулирането на клитора е най-сигурния начин за получаване на оргазъм, което често не се случва само при вагинална стимулация.

Клиторът продължава да расте почти през целия ви живот, като около 30-годишна възраст е около 4 пъти по-голям отколкото през пубертета. А понякога с големите се увеличава и чувствителността на клитора, дотолкова, че стимулацията му може да стане леко болезнена.

За разлика от мъжете, при които сексуалната мощ на пениса намалява с годините, жените могат да се похвалят  с неостаряващ клитор, който не губи чувствителността си и способността за доставяне на оргазъм.

Всяка жена разполага с различен размер клитор, както мъжете се различават по размера на пениса си. Клиторът може да бъде голям колкото слънчогледова семка, а дори има аномалии, при които наподобява миниатюрен пенис.

Клиторът е разположен в дълбочина и съвсем не е само това, което виждате с просто око. Той може да бъде разположен в дълбочина от по десетина сантиметра, достигайки до G-точката, а на повърхността да се виждат само няколко милиметра.

От това колко близко или далече е разположен клиторът спрямо входа на влагалището зависи до голяма степен достигането до оргазъм.

Източник: rozali.com